Bouwen aan een gezond sociaal klimaat op het werk

€ 598.95 incl. btw
€ 495.00 excl. btw

Bouwen aan een gezond sociaal klimaat op het werk

Een fijne werksfeer verhoogt zowel het goede humeur van je werknemers als de productiviteit binnen je organisatie. Omdat je als leidinggevende een belangrijke rol speelt bij het tot stand brengen en uitdragen van een positieve bedrijfscultuur reiken we je met deze kortlopende opleiding praktische handvaten aan. 

€ 598.95 incl. btw
€ 495.00 excl. btw

Over deze opleiding

In deze vorming check je niet alleen hoe je als leidinggevende preventief en beleidsmatig aan een goede sfeer op de werkvloer kan werken. Je schrijft ook een concreet actieplan uit om bestaand contraproductief gedrag te tackelen. Hoe ga je als leidinggevende op een kordate, maar waarderende en verbindende manier om met conflicten? Of ook: hoe ga je om met frustraties op de werkvloer en hoe creëer je opnieuw een aangename werksfeer? 

Voor wie

  • leidinggevenden
  • teambegeleiders
  • hr-managers

Programma

Module 1: bewustwording

In deze module nemen we je mee in de wereld van contraproductief werkgedrag en leggen we de verbanden met frustratie, conflict en cultuur. Je gaat naar huis met een canvas waarbij je jezelf en/of je organisatie in kaart brengt. Het vertrekpunt van je reis van frustratie naar flow.

Aanpak

Een bevraging vooraf, het 3-wegsmodel van KU Leuven en Deep Democracy vormen de rode draad om bewustwording te creëren. De basis om vervolgens je eigen canvas en/of die van je organisatie te vormen om talenten en valkuilen in beeld te
brengen. Jouw actieplan om doorheen de opleiding op verder te bouwen.

 

Module 2: frustratiemanagement

In deze module maak je kennis hoe dit systeem precies werkt en krijg je tools aangereikt hoe je dit gedrag positief kan ombuigen. Voor jezelf, of om door te geven aan je team en collega's.

Aanpak

We verdiepen ons in het 3-wegsmodel, RET- en ACT-theorie om vat te krijgen op de werking van emoties, frustratie, piekeren en coping mechanismen. We leggen de brug met emotionele intelligentie en ontdekken hoe de waarderende benadering (AI) kan ondersteunen in je aanpak.

Module 3: conflictmanagement

In deze module verdiepen we ons in het systeem van een conflict en hoe het een tool kan zijn om te groeien als individu en organisatie.  

Aanpak

Via het 7i-model, Lencioni en Verbindende Communicatie krijg je meer grip op een conflict en escalaties. Verwacht veel oefeningen om met meer comfort aan deze minder prettige gesprekken te beginnen. Groei gegarandeerd.

 
Module 4: beleid & cultuur

We stomen je als leidinggevende helemaal klaar om met succes een gezonde werkplek te creëren en behouden, toxische gebeurtenissen tijdig te detecteren en een kader aan te reiken voor een bloeiende organisatiecultuur.  

Aanpak

Deze module start met wat achtergrond over je plichten als werkgever, de rol van je vertrouwenspersoon, bedrijfspolicies en je performance management cyclus om aan een gezonde werkcultuur te werken. Vervolgens steken we de handen uit de
mouwen en gaan we aan de slag om die gezonde cultuur in praktijk om te zetten. Je hebt nu alle troeven in handen om van frustratie naar productief werkgedrag te evolueren.

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

kmo-portefeuille

Thema: Personeelsmanagement - competentiebeleid

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

  • MO* € 396.00
  • KO** € 346.50

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Deze kortlopende opleiding gaat door in de Elfde Liniestraat 24, gebouw D, te Hasselt.

Module 1 t.e.m. 3 volledig dagdeel van 9u tot 17u, Module 4 voormiddag van 9u tot 13u

Er is tijdens de middagpauze een lunch voorzien.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.