Competentiegericht Interviewen

€ 459.80 incl. btw
€ 380.00 excl. btw

Competentiegericht Interviewen

Ontwikkel expertise in competentiegericht interviewen met onze opleiding. Van het opstellen van een competentieprofiel en het identificeren van relevante vaardigheden tot het gebruik van gestandaardiseerde vragen en de STAR-methode, leer hoe je selectieprocessen kunt stroomlijnen en competente beslissingen kunt nemen.

€ 459.80 incl. btw
€ 380.00 excl. btw

Over deze opleiding

De opleiding Competentiegericht Interviewen biedt een diepgaande verkenning van de technieken en vaardigheden die nodig zijn om competenties effectief te beoordelen in het kader van selectieprocessen.

Het begint met de opmaak van een competentieprofiel op basis van een gedetailleerde functiebeschrijving. Je leert hoe je de juiste competenties kunt identificeren en prioriteren die nodig zijn voor de functie. We bespreken ook hoe je een vraag-o-theek kunt definiëren, waardoor je gestandaardiseerde vragen kunt voorbereiden die gericht zijn op de gewenste competenties. Cv-analyse is een belangrijk onderdeel van het selectieproces, waarbij je leert hoe je kritische informatie kunt halen uit de sollicitatiebrieven en cv's van kandidaten. De STAR-methode wordt geïntroduceerd als een effectieve aanpak voor competentiegerichte interviews, waarbij je leert hoe je de situatie, taak, actie en het resultaat kunt analyseren om competenties te beoordelen. We verkennen ook beoordelingsfouten die tijdens interviews kunnen optreden en leren hoe deze te vermijden.

Daarnaast besteden we aandacht aan de betrouwbaarheid en validiteit van het interviewproces en de bijbehorende assessments, zodat je kunt verzekeren dat de selectiemethoden valide en betrouwbaar zijn. Deze opleiding rust je uit met de nodige vaardigheden om competente en gefundeerde selectiebeslissingen te nemen.

Voor wie

De opleiding richt zich tot HR-verantwoordelijken en -medewerkers, marketing- en communicatiespecialisten, de leden van de directie, het management en het ruime leidinggevend team.

Programma

Onthaal:      8u30-9u
9u-12u:       Aan het woord Koen Van Holderbeke – Impact nv
12u-13u:     Broodjeslunch
13u-16u:     Aan het woord Koen Van Holderbeke – Impact nv

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.