Financial Management

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Financial Management

Ontdek het postgraduaat Financial Management, dat ingericht wordt binnen de Bachelor na bachelor opleiding Taxes and Management Accounting.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

De opleiding speelt in op de vraag naar meer professionals met financiële kennis.
Het accent van deze opleiding ligt op algemene financiële onderwerpen zoals het lezen van een jaarrekening, het invullen van de belastingaangifte, het waarderen van een onderneming maar ook kennis van vermogensplanning en corporate finance.
Voor deze opleiding wordt gebruik gemaakt van het netwerk waarbij we de expertise van professionals uit het werkveld inzetten door het engageren van gastlectoren die zelf ook werkzaam zijn in het vakgebied.
Het is een gezonde mix van theoretische kennis gelinkt aan praktische toepassingen rechtstreeks.

Voor wie

Deze opleiding is rechtstreeks te volgen door de houders van één van onderstaande diploma’s:

Professionele bacheloropleiding Bedrijfsmanagement
Professionele bacheloropleiding Organisatie en Management
Professionals die zich willen verdiepen in financiële topics
Afgestudeerden met een ander bachelor of masterdiploma kunnen eveneens toegelaten worden indien ze reeds beschikken over relevante ervaringen in bedrijfsmanagement of als zelfstandig ondernemer.
Houders van een ander diploma en/of kandidaten met relevante beroepservaring die de opleiding willen volgen kunnen een aanvraag indienen bij de opleidingscoördinator.

Programma

De opleidingsonderdelen zijn onmisbaar in het succesvol zakendoen.
Het efficiënt implementeren van financiële vraagstukken, het benutten van financiële kansen en het beheer van financieel risico veronderstelt meer aandacht.

 

Deze opleiding zal in avondonderwijs georganiseerd worden en zit vervat in de bachelor na bacheloropleiding.
Het postgraduaat zal gedurende het hele academiejaar 1 avond in de week plaatsvinden.
Na ieder opleidingsonderdeel zal er ook een evaluatie plaatsvinden. Dit evaluatiemoment zal afhankelijk van het opleidingsonderdeel een schriftelijke of mondelinge evaluatie zijn en/of een opdracht met presentatie. De onderwijsvorm bestaat voornamelijk uit hoorcolleges en zelfstandig leren.

Tijdens de contactmomenten zullen docenten uit het werkveld aan de slag gaan met cases waarbij de theoretische basis op een praktijkgerichte manier wordt toegepast. Tijdens het zelfstandig leren is het de bedoeling om deze theorie toe te passen in de praktijk. Dit kan in de eigen werkomgeving zijn, de stageplaats etc.

 

Investment Planning & Valuation

12u
Je leert een basismodel te bouwen voor het evalueren van investeringsprojecten. 
De belangrijkste rentabiliteitsindicatoren als Discounted Pay-Back, Net Present Value en Internal Rate of Return worden niet enkel toegelicht, je kan deze module ook daadwerkelijk interpreteren en toepassen bij het voorbereiden van en /of zelf nemen van investeringsbeslissingen in Capital Budgetting Projecten. 
Je zal het verschil begrijpen tussen een aantal gangbare waarderingsmethoden, zonder echter expert te worden in de materie. 

Financial Statement Analysis

16u
Na het volgen van dit opleidingsonderdeel kan je de informatie in een jaarverslag en jaarrekening kritisch beoordelen, de prestaties en financiële gezondheid van een onderneming analyseren en heb je inzicht in boekhouden, waarderingsprincipes en rapportering. 

Corporate Tax

24u
Je leert de basisregels van de vennootschapsbelasting, btw en personenbelasting. Je leert deze kennis toepassen op concrete casussen en leert fiscaal advies geven. 

Financial Planning

16u
Dit opleidingsonderdeel bestaat uit twee pijlers: pensioen- en successieplanning.
Binnen pensioenplanning leer je de pensioenbehoefte te bepalen en te kwantificeren, je ziet de 4 pensioenpijlers en hun (fiscale) kenmerken en leert fiscaal optimaal advies te geven. 
Binnen successieplanning hebben we het over: Huwelijks- en samenlevingsvermogensrecht, erfrecht, erfbelasting en planningstechnieken. 

Management Accounting

16u
Binnen het opleidingsonderdeel ligt de focus op inzicht verschaffen in de techniek van kostprijscalculatie en in de verschillende kostensoorten. De belangrijkste technieken van kosten- en winstbepaling van een organisatie komen aan bod met als hoofddoel accurate en relevante beleidsinformatie te verschaffen aan managers om hen maximaal te ondersteunen bij het nemen van beslissingen en het sturen van de verschillende afdelingen.  

Corporate finance

16u
Het opleidingsonderdeel corporate finance focust op de financiële, fiscale en juridische aspecten inzake: Werkkapitaal management, financieringsbeslissingen, risk Management, asset management, portfolio management en benchmarking (EVA). 

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Peter
Manet

Lees meer

Johan
Peeters

Lees meer

Nike
De Bruyn

Lees meer

Nathalie
Daneels

Lees meer

Gert
Hazevoets

Lees meer

Lize
Vanhoudt

Lees meer

kmo-portefeuille

Thema: Financiële geletterdheid - Boekhouding

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

Andere besparingen

Bespaar elk jaar tot 125 euro bij PXL-NeXT. Meer informatie over opleidingscheques.

Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Alles over het Vlaams opleidingsverlof.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Financial Statement Analysis

  • SP: 4
  • CU: 16
  • ZW: 8

Corporate Tax

  • SP: 4
  • CU: 24

Financial Planning

  • SP: 3
  • CU: 16
  • ZW: 5

Investment Planning & Valuation

  • SP: 3
  • CU: 12
  • ZW: 9

Management Accounting

  • SP: 3
  • CU: 16
  • ZW: 5

Corporate Finance

  • SP: 3
  • CU: 16
  • ZW 5

SP = studiepunten
CU = contact uren
ZW = zelfstandig werken

Coördinator van deze opleiding: Lut Vanderhoydonck

Emailadres: lut.vanderhoydonck@pxl.be

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.

Andere interessante opleidingen voor jou