Hands-on AI for Business

€ 1197.90 incl. btw
€ 990.00 excl. btw

Hands-on AI for Business

Heb jij in de vele awareness sessies rond AI nog niet alle antwoorden gevonden en wil je je verdiepen in AI for Business?

Dan is deze toegankelijke opleiding precies wat je zoekt!

€ 1197.90 incl. btw
€ 990.00 excl. btw

Over deze opleiding

Op 30 november 2022 stormde OpenAI in het publieke oog met de release van hun AI-tool "ChatGPT". De introductie van deze AI lijkt dan ook het startschot geweest voor een overvloed aan nieuws en debat rond de opkomst van Artificiële intelligentie. Je kan de dag van vandaag het internet niet openen zonder overspoeld te worden met nieuws over een nieuwe mijlpaal in de wereld van AI. Vanuit een zakelijk perspectief bevinden we ons op een keerpunt. AI staat op het punt het werkleven drastisch te veranderen door taken te automatiseren zoals het plaatsen van bestellingen, het bouwen van websites, het verzenden van e-mails en het inplannen van vergaderingen. Ongetwijfeld zal de traditionele werkdag er binnenkort anders uitzien.

Maar in plaats van alleen getuige te zijn van deze revolutie, waarom zou je er niet middenin duiken?

Volg je deze ontwikkelingen graag op de voet? Bereid je dan voor om ondergedompeld te worden in de wereld van AI.

We nodigen je uit voor een reeks van zeven lessen, waarin de nieuwste AI-tools centraal staan. Je gaat concreet aan de slag vanuit een business perspectief.

Voor wie

Deze opleiding richt zich op alle profielen die binnen hun bedrijfs- of organisatiecontext aan de slag willen gaan met AI. Je krijgt inzicht in verschillende AI-tools en je leert een weloverwogen keuze te maken. Verder leer je hoe je een AI-project opzet en dit op een correcte en optimale manier laat landen binnen de bestaande werking. Het is geen IT-opleiding, je hebt dus geen technische voorkennis nodig. We zien het opleiden en professionaliseren van een nieuwe generatie AI-Business profielen als een cruciale stap voor succesvolle AI-transities.

Programma

  • 17/04/2024: AI in de post-ChatGPT wereld
  • 24/04/2024: Een AI initiatief op poten zetten
  • 1/05/2024: Deepdive in het GenAI ecosysteem
  • 8/05/2024: Praktische Toepassingen van AI in verschillende sectoren
  • 15/05/2024: Evaluatie en beheer van AI Risico's
  • 22/05/2024: Ethiek, Regelgeving en Sociale impact van AI
  • 29/05/2024: Je eerste prototype ontwikkelen
  • 05/06/2024: Eindevaluatie en proclamatie

Les 1: AI in de post-ChatGPT wereld

4u
Ontdek de evolutie en impact van AI in de moderne wereld, van basisconcepten tot geavanceerde toepassingen.  Een reis door de geschiedenis van AI, met nadruk op recente technologische ontwikkelingen zoals transformer- en diffusion-modellen. Inzicht in hoe AI toegankelijker is geworden, met voorbeelden uit verschillende sectoren en afdelingen. Ontdek waarom de meeste AI projecten falen, en hoe je dit kan vermijden.  
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 2: Een AI-initiatief op poten zetten

4u
Leer een effectief AI-project opzetten met een stapsgewijze aanpak, van idee tot uitvoering.  Het belang van datakwaliteit, privacy, en ethiek in AI-projecten met relevante case studies. Overzicht van projectfasen, belang van functieafbakening en een sterke business case. Hoe bouw je een efficiënt AI-team en hoe bereken je budgetten voor AI-initiatieven. 
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 3: Het nieuwe AI-landschap beter begrijpen

4u
Verken het dynamische AI-landschap met een focus op de nieuwste technologieën zoals Large Language Models (LLMs).  Maak je LLMs bedrijfsklaar. Hoe vermijd je hallucinatie? Hoe voeg je belangrijke informatie toe. Overzicht van populaire AI-frameworks en tools die de implementatie van AI vergemakkelijken. LLM-toepassingen: Praktijkvoorbeelden en een gids voor prompt design, met up-to-date technieken. 
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 4: Praktische Toepassingen van AI in verschillende sectoren

4u
Deze les overlopen we samen enkele voorbeelden van hoe AI ons dagelijkse leven stuurt. Van gigantische modellen zoals LLM’s tot zoekalgoritmes tot auto-correct. We focussen voornamelijk op voorbeelden uit sectoren als marketing, verkoop & HR maar ook voorbeelden uit de klas zijn meer dan welkom!  Verken het gebruik van AI in verschillende bedrijfsfuncties met concrete praktijkvoorbeelden. Discussie over specifieke uitdagingen en kansen in de toepassing van AI per sector.  
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 5: Evaluatie en Beheer van AI Risico's

4u
Leer over het identificeren en mitigeren van risico's in AI-projecten voor een veilige en ethische implementatie.  Aandacht voor bias, privacy en veiligheid in AI-systemen. Methoden voor het identificeren en verminderen van risico's en het belang van stakeholdercommunicatie.  
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 6: Ethiek, Regelgeving en Sociale Impact van AI

4u
Verdiep je in de ethische, regelgevende en sociale aspecten van AI voor een verantwoord gebruik.  Overzicht van ethische uitdagingen, belangrijke regelgeving zoals GDPR, en de AI Act in de EU. Bespreking van de economische en maatschappelijke gevolgen van AI, met nadruk op werkgelegenheid en acceptatie.  
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Les 7: Je eerste prototype ontwikkelen

4u
We ontwikkelen samen een prototype met een praktische, hands-on benadering in minder dan 3 uur.  Concrete stappenplan voor het bouwen van een prototype. Methoden voor het testen, verzamelen van feedback en iteratieve verbeteringen van AI-oplossingen.
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Cédric
Gilissen

kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

  • MO* € 792.00
  • KO** € 693.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Deelnemers worden gevraagd om hun eigen laptop mee te nemen, waarop software geïnstalleerd mag worden.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.