Strategieën en best practices voor optimaal resultaat

€ 459.80 incl. btw
€ 380.00 excl. btw

Strategieën en best practices voor optimaal resultaat

Van doelstellingen tot effectieve communicatie en krachtige tools, word bedreven in het plannen en uitvoeren van projecten. Bereid je voor op het leiden van projecten met vertrouwen en vaardigheid.

€ 459.80 incl. btw
€ 380.00 excl. btw

Over deze opleiding

De opleiding Projectplanning biedt een holistische benadering van projectmanagement, waarbij verschillende aspecten worden behandeld om succesvolle projecten te plannen en uit te voeren.

Allereerst leer je de cruciale voorwaarden bij de opstart van een project, waaronder het identificeren van doelen en het definiëren van vereiste middelen. We bekijken projecten als een integraal onderdeel van gestructureerde probleemoplossing, waarbij je leert hoe projecten kunnen bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken.

Vervolgens richten we ons op effectieve communicatie in projecten en de keuze tussen vergaderen en andere communicatiemethoden. Je leert hoe je doelgerichte projectvergaderingen kunt houden, inclusief een kick-off vergadering, projectopvolgingsvergaderingen, activiteitenplanning en het proces van Lessons Learned.

Daarnaast besteden we aandacht aan de instrumenten die je kunt gebruiken in projectmanagement, zoals het opstellen van een projectcharter, het maken van een mijlpalenplan met PERT-planning en Gantt-diagram, en het definiëren van projectverantwoordelijkheden met behulp van het RACI-schema. Deze opleiding voorziet je van de benodigde kennis en vaardigheden om projecten effectief te plannen, beheren en succesvol af te ronden.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, leden managementteam,… 

Programma

08.30u - 09.00u: Onthaal
09.00u - 12.00u: Aan het woord Alex Van Vlerken – Impact nv
12.00u - 13.00u: Broodjeslunch
13.00u - 16.00u: Aan het woord Alex Van Vlerken – Impact nv

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.