Vervolgtraject vrijwilligersbeleid

€ 175.45 incl. btw
€ 145.00 excl. btw

Vervolgtraject vrijwilligersbeleid

Tijdens dit vervolgtraject ontdek je praktische strategieën en werkvormen om vrijwilligers aan te trekken, te begeleiden en te ondersteunen. Samen bouwen we aan een betrokken en deskundig vrijwilligersteam!

€ 175.45 incl. btw
€ 145.00 excl. btw

Over deze opleiding

Na het vormingstraject vrijwilligersbeleid (Deel 1) is het nu tijd om de opgedane inzichten om te zetten in concrete acties! Tijdens dit traject heeft Avansa Limburg jullie immers laten nadenken over een solide plan om effectief met vrijwilligers te werken, waarbij de focus lag op het aantrekken, begeleiden, betrekken en indien nodig afscheid nemen van vrijwilligers.

In het vervolgtraject reiken we praktische methoden aan om jullie intenties om meer vrijwilligers aan te trekken en hen beter te begeleiden te verwezenlijken. We gaan dieper in op vragen zoals: Hoe kunnen we effectief vrijwilligers werven? Welke strategieën en werkvormen kunnen we toepassen om vrijwilligers warm te verwelkomen en te coachen? En op welke manieren kunnen we de deskundigheid van ons vrijwilligersteam verder ontwikkelen?

We zullen ons concentreren op het versterken van ons vrijwilligersbestand en het effectief begeleiden van onze vrijwilligers. Dit omvat diverse aspecten, zoals het ontwikkelen van wervingsstrategieën, het creëren van een gastvrije omgeving voor nieuwkomers en het stimuleren van hun professionele groei.

Laten we samen brainstormen over concrete acties om meer vrijwilligers aan te trekken en hen actief te betrekken bij onze organisatie. Laten we ook verschillende werkvormen verkennen om ervoor te zorgen dat al onze vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen in hun rol.

Voor wie

Organisaties die kunnen rekenen op de waardevolle bijdrage van vrijwilligers. 

Programma

9u- 12 u: Aan het woord Karolien Nouwen (Avansa Limburg).

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.