Aan de slag met agressie

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Aan de slag met agressie

De kortlopende vorming ‘Omgaan met agressie en omgaan met impact van incidenten’ dient voor eenieder die in aanraking komt met grensoverschrijdend gedrag. Steeds vaker komt men immers met verbale, fysieke en/of mentale agressie in aanraking en mist men handvaten om ermee om te gaan.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
People, society & Law
Leervorm
Campusleren

Over deze opleiding

Bijna elke dag lees je in de pers over de toenemende agressie tegen zorg, hulp- en dienstverleners. Dat deze agressie de vaak al zware job nog meer belast is duidelijk. Om met deze agressie om te kunnen gaan, heeft een hulpverlener tools en interventietechnieken nodig. Maar zeker zo belangrijk is de zorg en aandacht voor de impact (de emotionele kost) van het agressief gedrag op de zorg, hulp- en dienstverlener die het meemaakt(e). In het eerste deel van de workshop leert men om bij agressie (of de dreiging daarvan) regie over de situatie te nemen, zonder zelf agressie te gebruiken én op een manier die verdere communicatie mogelijk maakt met de cliënt. In tweede instantie brengt agressie ook stress, schrik, ergernis of machteloosheid met zich mee. Hierdoor botst men mogelijks op zelftwijfel, onzekerheid of frustratie. In het tweede deel van de workshop wordt er dan ook stil gestaan bij de gevoelens die er waren tijdens en na het incident, of na meerdere incidenten, waardoor de werknemer zichzelf kan sterken en een aanpak vindt die voor hem/haar werkt.

Voor wie

Zowel werknemers uit de welzijnssector, zorgsector, onderwijs, …

Programma

  • 9u: Onthaal
  • 9u30-12u30: Deel 1 (vaardigheden)
  • 12u30-13u30: lunch
  • 13u30-15u30: Deel 2 (impact)

Leslocatie
Deze navorming gaat door in de lokalen van PXL-NeXT, Elfde Liniestraat 24 te Hasselt. Enkele dagen voor de start van de opleiding ontvangt u een uitnodigingsmail met het juiste lokaal en een routebeschrijving.

Aanwezigheidsattest
U krijgt een attest van deelname. 

Annulering
Bij te weinig inschrijvingen wordt deze
vorming geannuleerd.

Inschrijven
U kan zich tot 28 november inschrijven via de link op de website van PXL-Next. Kostprijs 120 euro excl. BTW (inclusief lunch)

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.