Evaluatie van beleid in functie van effectiviteit en efficiëntie

€ 157.30 incl. btw
€ 130.00 excl. btw

Evaluatie van beleid in functie van effectiviteit en efficiëntie

Leer een effectief kader toepassen, gebaseerd op de Europese methode van Regulatory Impact Assessment (RIA), voor doordacht beleid binnen uw bestuur. Deze cursus biedt praktische antwoorden op vragen over het proces, beleidscriteria, stakeholderbetrokkenheid en kwantitatieve impactanalyse, met directe toepassing op casestudies.

€ 157.30 incl. btw
€ 130.00 excl. btw

Over deze opleiding

Hoe kunt u beleid op een goed geïnformeerde en breed geconsulteerde manier evalueren en nieuw beleid initiëren? In deze les bieden we u een theoretisch kader aan dat u binnen uw bestuur kunt toepassen om effectief beleid te ontwikkelen. Dit kader is gebaseerd op de Europese methodiek van Regulatory Impact Assessment (RIA). We beantwoorden vragen als: Welk proces moet worden doorlopen? Welke beleidscriteria zijn relevant? Welke vragen moeten worden gesteld? Welke stakeholders moeten worden betrokken? Op welk moment en op welke manier kunnen stakeholders worden geconsulteerd? Hoe kunt u positieve en negatieve beleidseffecten identificeren? Om de impactanalyse kwantitatief te onderbouwen, introduceren we ook enkele technieken om beleidseffecten te meten. Ten slotte passen we de theoretische kennis toe in de praktijk aan de hand van een casestudy

Voor wie

Beleidsmedewerkers en leden van het managementteam.

Programma

9u-12u: Aan het woord Wim Marneff

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Wim
Marneffe

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.