Methodeonderwijs

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Methodeonderwijs

Ben je als leerkracht op zoek naar nieuwe inspiratie en methoden om je klaspraktijk te verrijken? Dan is de postgraduaat Methodeonderwijs echt iets voor jou!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

In deze praktijkgerichte opleiding ontdek je diverse pedagogische visies, zoals Freinet, Dalton, Steiner en Montessori en leer je ze kritisch te evalueren en implementeren in je eigen klas- of schoolwerking. Samen met andere leerkrachten en studenten bouw je aan een professioneel netwerk en ontwikkel je inzicht in welbevinden, betrokkenheid en autonomie van leerlingen in methodescholen. Laat je inspireren en ontwikkel jezelf tot een expert in methodeonderwijs!

Voor wie

Leerkrachten kleuter, lager en secundair onderwijs.

Programma

Module 1: Introductie methodeonderwijs

15u

Laat je inspireren door de meest innovatieve en effectieve pedagogische stromingen via deze module.

Ontdek de visies van Freinet, Dalton, Steiner, Jenaplan, Leefscholen en Montessori en leer hoe je deze kunt integreren in je eigen onderwijspraktijk. Met een focus op het stimuleren van kritisch denken en reflectie, ontwikkel je je eigen unieke onderwijsbenadering die aansluit bij de behoeften van je leerlingen en de uitdagingen van deze tijd.

Word een expert in inclusieve, stimulerende en betekenisvolle leeromgevingen en maak het verschil voor je leerlingen!

Module 2: Expertenworkshops

15u

Ontdek en verdiep je kennis in het veld van methodeonderwijs en alternatieve pedagogische visies met onze expertenworkshops. Kies uit een breed scala aan workshops geleid door experts met uitgebreide ervaring en inzicht in hun specifieke domein. Verrijk je persoonlijke en professionele groei door de onderwerpen te verkennen die het meest relevant zijn voor jou. Breid je begrip van methodeonderwijs uit en verzamel waardevolle inzichten en best practices die je in je toekomstige onderwijspraktijk kunt toepassen.

Leer hoe je eindtermen en onderwijsdoelen kunt verbinden met projectwerking en andere werkvormen in het Didactisch Lab van het postgraduaat Methodeonderwijs. Ontdek tools om geïntegreerde opdrachten te creëren en leer kaders om flexibel te kunnen schakelen tussen huidige onderwijskaders en de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren.

Samenwerkend leren met medestudenten zal je helpen om deze theoretische kennis om te zetten in de praktijk.

Module 3: Didactisch proeflab

15u

Leer hoe je eindtermen en onderwijsdoelen kunt verbinden met projectwerking en andere werkvormen in het Didactisch Lab van het postgraduaat Methodeonderwijs.

Ontdek tools om geïntegreerde opdrachten te creëren en leer kaders om flexibel te kunnen schakelen tussen huidige onderwijskaders en de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren.

Samenwerkend leren met medestudenten zal je helpen om deze theoretische kennis om te zetten in de praktijk.

Module 4: Eigen praktijk

15u

Ontdek het methodeonderwijs van binnenuit met het praktijkonderdeel van het postgraduaat methodeonderwijs.

Laat je inspireren tijdens schoolbezoeken en zet de opgedane kennis om in de praktijk via persoonlijke begeleiding en coaching van experten.

Zo kan je niet alleen begrijpen, maar ook effectief toepassen wat je hebt geleerd in jouw eigen lespraktijk.

Bedrijven

Bij PXL-NeXT zetten we intensief in op samenwerkingen met bedrijven en organisaties. Dit is altijd vanuit een strategisch oogpunt waarbij een gezamenlijke win-win altijd het vertrekpunt is van het partnership.

Lees meer

kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

Andere besparingen

Bespaar elk jaar tot 125 euro bij PXL-NeXT. Meer informatie over opleidingscheques.

Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Alles over het Vlaams opleidingsverlof.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Module 1 gaat door op woensdag.

Alle modules kunnen apart worden gevolgd.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.