PAV + Wiskunde/Nederlands vertrekkend vanuit economisch perspectief

€ 40.00 incl.
€ 33.06 excl.

PAV + Wiskunde/Nederlands vertrekkend vanuit economisch perspectief

Deze navorming voor leerkrachten PAV in de tweede en derde graad arbeidsfinaliteit geeft mogelijke handvaten om vanuit het economisch perspectief aan te sluiten bij de sleutelcompetenties rond wiskunde en Nederlands. 

€ 40.00 incl.
€ 33.06 excl.

Welkom

In de tweede en derde graad arbeidsmarktfinaliteit wordt van de leerlingen verwacht  dat ze verschillende eindtermen rond economische en financiële geletterdheid verwerven. Hoe kan je als leraar vanuit een geïntegreerde visie ook de competenties rond wiskundig denken en Nederlandse taalbeheersing hieraan koppelen? De navorming geeft mogelijke handvaten om vanuit het economisch perspectief aan te sluiten bij de sleutelcompetenties rond wiskunde en Nederlands. 
Van 1 februari tot en met 31 maart 2023 organiseert PXL-Education de tentoonstelling ‘Mysterie van Financiën’. Deze kan na de vorming bezocht worden.

Doelgroep

Leerkrachten PAV in de tweede en derde graad arbeidsmarktfinaliteit, leerkrachten die aan de slag gaan met de ET gekoppeld aan de sleutelcompetenties rond wiskunde en/of Nederlands en/of financiële en economische competenties. 

Programma

8.30-9.00 Ontvangst
9.00-10.30 Wiskunde in een economisch jasje
10.30-12.00 Nederlands in een economisch jasje
12.00-13.00 Mogelijkheid om de tentoonstelling ‘Mysterie van Financiën’ onder begeleiding te bezoeken.

Docenten

An Vanfroyenhoven – PXL Education: lector wiskunde en PAV + Wiskunde(=navormingstraject voor leerkrachten arbeidsfinaliteit 2e graad)
Elke Rosseels – PXL Education: lector Nederlands en PAV + Nederlands(=navormingstraject voor leerkrachten arbeidsfinaliteit 2e graad)

PXL-Education voorziet via https://hulpindeklas.pxl.be de mogelijkheid om een leraar te laten vervangen tijdens de navorming door een student. Deze tool wil scholen en studenten PXL-Education met elkaar in contact brengen om deze vervangingen te regelen.

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!