Event: The Reality/Virtuality Continuum for future Life and work

1 maand geleden

Dat technologie een enorm groot deel van ons dagelijks leven is geworden, valt niet te ontkennen. Achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin komen we er misschien niet mee in aanraking, maar ons leven in het digitaal universum is enkel toegenomen.

Waar de evolutie plaatsvindt in hoogtechnologische toepassingen, is virtual en augmented reality tegenwoordig ook duidelijk aanwezig in dagelijkse activiteiten. Niet opvallend denk je? Neem bijvoorbeeld Facebook. Zij noemen zich voortaan Meta en trekken volop de kaart van een Metaverse die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zien gamers 3D-holografische figuren als avatars en ook jouw online meeting vanaf je thuiswerkplek is beïnvloed met VR of AR.

De vraag is nu dus:
In welke mate verrijken (of verarmen) die nieuwe digitale mogelijkheden en die hyperreële alternatieve wereld ons toekomstige leven en werk? Wat betekenen ze voor de afstand tussen mensen? Waarom worden vooral jongeren aangetrokken tot virtuele werelden? Wat met privacy en betrouwbaarheid? En wat biedt de toekomst?

Dat soort vragen leggen we voor aan enkele experts ter zake. Stof genoeg voor discussie; deelnemen kan – volledig in lijn met het onderwerp – zowel fysiek als van achter je scherm.
Studenten die een aanwezigheidsattest wensen moeten inschrijven voor een fysieke deelname. Er kan achteraf geen attest worden uitgereikt aan personen die deelnamen aan de online versie. 

Panelleden:

Prof. dr. Kris Luyten

Adjunct-directeur Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt)  

Lees hier meer over Prof. dr. Kris Luyten. 

Jeroen Ceyssens

Doctorandus Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt)

Lees hier meer over Jeroen Ceyssens. 

Tom Hermans

Coördinator Metaverse Hogeschool PXL

Lees hier meer over Tom Hermans. 

Gastheer:

Mark Vanlook

Directeur Digital Business SyntraPXL

Lees hier meer over Tom Hermans. 

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
logo Red Bull Campus Clutch
IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Event

Terugblik naar Sciencepub: the reality/virtuality continuum for future life and work

Op 9 november namen we bij PXL-NeXT een tijdsmachine naar de toekomst in onze hybride sessie “the reality/virtuality continuum for future life and work”. Al onze vragen over de nieuwe digitale mogelijkheden en de hyperreële alternatieve wereld werden beantwoord. We blikken hier terug op een geslaagde Sciencepub.

IT & Digital transformation

Netwerken voor studenten ondersteund door PXL-NeXT diensten

Op 8 november kwamen bedrijven samen in het Congress gebouw op de Elfde-Liniestraat in Hasselt om PXL-Digital studenten bij te staan in hun stagekeuze. Een professionele keuze vereist een professionele omgeving. Daarom stond PXL-NeXT de organisatie van de handshake met alle plezier bij.