Event: The Reality/Virtuality Continuum for future Life and work

1 year 8 months geleden

Dat technologie een enorm groot deel van ons dagelijks leven is geworden, valt niet te ontkennen. Achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin komen we er misschien niet mee in aanraking, maar ons leven in het digitaal universum is enkel toegenomen.

Waar de evolutie plaatsvindt in hoogtechnologische toepassingen, is virtual en augmented reality tegenwoordig ook duidelijk aanwezig in dagelijkse activiteiten. Niet opvallend denk je? Neem bijvoorbeeld Facebook. Zij noemen zich voortaan Meta en trekken volop de kaart van een Metaverse die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zien gamers 3D-holografische figuren als avatars en ook jouw online meeting vanaf je thuiswerkplek is beïnvloed met VR of AR.

De vraag is nu dus:

In welke mate verrijken (of verarmen) die nieuwe digitale mogelijkheden en die hyperreële alternatieve wereld ons toekomstige leven en werk? Wat betekenen ze voor de afstand tussen mensen? Waarom worden vooral jongeren aangetrokken tot virtuele werelden? Wat met privacy en betrouwbaarheid? En wat biedt de toekomst?

Dat soort vragen leggen we voor aan enkele experts ter zake. Stof genoeg voor discussie; deelnemen kan – volledig in lijn met het onderwerp – zowel fysiek als van achter je scherm.

Studenten die een aanwezigheidsattest wensen moeten inschrijven voor een fysieke deelname. Er kan achteraf geen attest worden uitgereikt aan personen die deelnamen aan de online versie. 

Panelleden:

Prof. dr. Kris Luyten

Adjunct-directeur Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt)  

Lees hier meer over Prof. dr. Kris Luyten. 

Jeroen Ceyssens

Doctorandus Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt)

Lees hier meer over Jeroen Ceyssens. 

Tom Hermans

Coördinator Metaverse Hogeschool PXL

Lees hier meer over Tom Hermans. 

Gastheer:

Mark Vanlook

Directeur Digital Business SyntraPXL

Lees hier meer over Tom Hermans. 

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Event

Event: Data NeXT Level

Op 2 februari 2023 staat onze ruimte in de Corda Campus te Hasselt in het teken van all things data en Power BI. Tijd om je data-game naar het next-level te tillen tijdens hét ultieme evenement over data en Power BI! Echte experts op het gebied van data-analyse en visualisatie delen hun kennis en ervaringen!

logo Red Bull Campus Clutch
IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!

lokaal overview science pub
Event

Terugblik naar Sciencepub: the reality/virtuality continuum for future life and work

Op 9 november namen we bij PXL-NeXT een tijdsmachine naar de toekomst in onze hybride sessie “the reality/virtuality continuum for future life and work”. Al onze vragen over de nieuwe digitale mogelijkheden en de hyperreële alternatieve wereld werden beantwoord. We blikken hier terug op een geslaagde Sciencepub.