Data Inzichten effectief communiceren met behulp van Data Storytelling

€ 284.35 incl. btw
€ 235.00 excl. btw

Data Inzichten effectief communiceren met behulp van Data Storytelling

Verhoog je impact en ontdek in slechts 3 uur de kunst van data storytelling.

Leer hoe je dataverhalen effectief creëert en er de juiste visualisaties inwerkt voor een actiegerichte besluitvorming.

Verbeter je vaardigheden in het presenteren van data-analyses en communiceer je boodschap en inzichten helder en overtuigend. Mis deze kans niet om een meester in data storytelling te worden.

€ 284.35 incl. btw
€ 235.00 excl. btw
Sector
Digitale transformatie
Tijdsduur
1 sessie op 1 dag
Leervorm
Hybride leren

Over deze opleiding

In een wereld waar data steeds meer de kern vormen van strategische besluitvorming, wordt het vermogen om datagedreven inzichten effectief te communiceren essentieel. In een sessie van drie uur bespreek je de basisprincipes van data storytelling, een cruciale vaardigheid voor iedereen die verandering en innovatie wil stimuleren met behulp van data. Je ontdekt hoe je complexe data kan omzetten in heldere, begrijpelijke en actiegerichte inzichten. Je behandelt onderwerpen zoals het ontwerpen van boeiende datavisualisaties, het toevoegen van overtuigingskracht aan je dataverhaal en het effectief overbrengen van je boodschap aan een divers publiek. De vaardigheden die je opdoet, zijn direct toepasbaar in diverse zakelijke contexten. Door het verbeteren van de manier waarop je data presenteert en interpreteert, draagt de training bij aan een betere onderbouwing van beslissingen en strategieën binnen het bedrijf. Je bouwt zo een sterkere positie op in het benutten van data voor bedrijfsdoeleinden, essentieel in de huidige competitieve markt.

Voor wie

Wij ontwierpen deze opleiding speciaal voor jou, de manager die zijn of haar communicatievaardigheden wil verrijken door data op een boeiende manier te presenteren aan het midden en hoger management. Je verdiept je in data storytelling en leert zo hoe je dagelijks meer datagedreven kan functioneren en je boodschap effectiever overbrengen.

Programma

Onderwerpen:

  • De kracht van Data Storytelling
  • Een overtuigend dataverhaal maken
  • Gegevens visualiseren voor impact
  • Overtuigingskracht toevoegen aan je dataverhaal
  • Acties stimuleren

Je bespreekt de bovenstaande thema's vanuit een managementperspectief. We willen je zowel het nut van data storytelling aantonen als illustreren hoe je dit praktisch toepast binnen de bedrijfscontext.

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Bedrijven

Bij PXL-NeXT zetten we intensief in op samenwerkingen met bedrijven en organisaties. Dit is altijd vanuit een strategisch oogpunt waarbij een gezamenlijke win-win altijd het vertrekpunt is van het partnership.

Lees meer

kmo-portefeuille

Thema: Innovatie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

  • MO* € 188.00
  • KO** € 164.50

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Sessie:

dinsdag 07/05/2024 (13-16 uur)

Locatie:

PXL-NeXT - Campus Corda (Gebouw 1, 1ste verdieping), Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt

Wij voorzien koffie, thee en water.

Contact:

Wim Guldentops

business developer IT

g| +32 (0) 476 57 04 92 

e| wim.guldentops@pxl-next.be

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.

Wim
Guldentops