PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

1 year 5 months geleden

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!

Esports team PXL gaat naar Brazilië

De campus van Hogeschool PXL in Hasselt stond helemaal in het teken van Esports tijdens de Red Bull Campus Clutch finale! Studententeams van over heel België legden elkaar vier online qualifiers lang het vuur aan de schenen voor een plek in de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch. Dat maakt deel uit van het grootste officiële VALORANT-toernooi ter wereld voor studenten.

“Red Bull Campus Clutch is exclusief toegankelijk voor studenten, met woensdag de nationale finale in PXL-NeXT bij ons op de campus. De inzet is een ticket voor de spectaculaire wereldfinale in Brazilië. We zijn vereerd dat Red Bull koos voor onze hogeschool om die nationale finale te organiseren.” - Ben Lambrechts, algemeen directeur PXL Hasselt.

Een thuismatch van hoog niveau

Het geluk van het team en de trotse coach Alexander Dumon kan dan ook niet meer op! Net voor de zenuwslopende qualifiers werd er gesproken met Alexander, Coach PXL Esports en Coördinator Esports Business:

“Een thuismatch! We hopen als winnaar van vorig jaar onze favorietenrol waar te maken. Een extra druk waar onze spelers mee om moeten gaan tijdens de games in de finale natuurlijk. Maar door hun ervaring zowel online als offline zou dit geen probleem mogen zijn. Het niveau dit jaar ligt hoger dan de vorige editie en dat merken wij als PXL Esports ook. Zo gaan er zeker en vast spannende games plaatsvinden tijdens de offline finale, dus zeker de moeite om als student even binnen te springen en dit mee te maken.”

Zaal Hogeschool PXL

Persartikelen: 

Benieuwd naar de wereld van Esports en welke rol jij hierin kan spelen? Bekijk dan zeker onze opleiding Esports Business Architect voor al de antwoorden!

Esports Business Architect

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Event

Event: Data NeXT Level

Event

Event: The Reality/Virtuality Continuum for future Life and work

Dat technologie een enorm groot deel van ons dagelijks leven is geworden, valt niet te ontkennen. Achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin komen we er misschien niet mee in aanraking, maar ons leven in het digitaal universum is enkel toegenomen.

Event

Terugblik naar Sciencepub: the reality/virtuality continuum for future life and work

Op 9 november namen we bij PXL-NeXT een tijdsmachine naar de toekomst in onze hybride sessie “the reality/virtuality continuum for future life and work”. Al onze vragen over de nieuwe digitale mogelijkheden en de hyperreële alternatieve wereld werden beantwoord. We blikken hier terug op een geslaagde Sciencepub.