Terugblik naar Sciencepub: the reality/virtuality continuum for future life and work

1 year 5 months geleden

Op 9 november namen we bij PXL-NeXT een tijdsmachine naar de toekomst in onze hybride sessie “the reality/virtuality continuum for future life and work”. Al onze vragen over de nieuwe digitale mogelijkheden en de hyperreële alternatieve wereld werden beantwoord. We blikken hier terug op een geslaagde Sciencepub.

Science pub behind the scenes

Zaal Corbu op de Elfde-Liniestraat werd op 9 november getransformeerd in een hybride ruimte gevuld met kennis over de laatste nieuwe hoogtechnologische toepassingen en de toekomst hiervan. Experten Prof. Dr. Kris Luyten (adjunct-directeur Expertisecentrum voor Digitale Media, Universiteit Hasselt/Flanders Make), Jeroen Ceyssens (doctorandus Expertisecentrum voor Digitale Media, Universiteit Hasselt/Flanders Make) en Tom Hermans (coördinator Metaverse, Hogeschool PXL) gingen onder moderatie van Mark Vanlook (directeur Digital Business SyntraPXL) in gesprek:

In welke mate verrijken (of verarmen) die nieuwe digitale mogelijkheden en die hyperreële alternatieve wereld ons toekomstige leven en werk? Wat betekenen ze voor de afstand tussen mensen? Waarom worden vooral jongeren aangetrokken tot virtuele werelden? Wat met privacy en betrouwbaarheid? En wat biedt de toekomst?

Overview van zaal Corbu in PXL gebouw
expertenpanel zaal corbu science pub
Zicht achter de schermen van de hybride science pub
Tom Hermans aan het woord

Benieuwd naar meer? Onze opleiding AI Business Architect doet je ogen openen voor de technologische toekomst. Voor mee info of om je in te schrijven klik je hier!

AI Business Architect

 

Bekijk de volledige Science pub hier! 

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Event

Event: Data NeXT Level

IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!

Event

Event: The Reality/Virtuality Continuum for future Life and work

Dat technologie een enorm groot deel van ons dagelijks leven is geworden, valt niet te ontkennen. Achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin komen we er misschien niet mee in aanraking, maar ons leven in het digitaal universum is enkel toegenomen.