eARTS

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

eARTS

Het postgraduaat eArts is een unieke, multidisciplinaire opleiding waarin je de kennis en de vaardigheden verwerft om digitale, artistieke ervaringen te creëren via de nieuwste technologische mogelijkheden. Door technologie en kunst te combineren is het postgraduaat een broedplaats voor innovatieve ideeën en baanbrekende projecten. 

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

We beschouwen technologie niet enkel als een creatief hulpmiddel maar als een heel specifiek medium met een eigen esthetiek en creatieve spelregels.

Het postgraduaat eArts is een eigentijds vervolgtraject waarin jouw competenties, skills, artistieke visie en technische vaardigheden aangetoond worden, en waarbij zowel kunstenaars, ontwerpers, ICT-profielen en digitale innovators samen aan de slag gaan om in co-creatie te werken aan toekomstige, innovatieve projecten in mixed realities.

De eindprojecten van de opleiding zullen worden voorgesteld in en op de nieuwe en unieke digitale arena op Corda Campus.

Het doel hierbij is het aansnijden van een nieuw publiek – de digital natives – en het exploreren van een nieuw werkveld in multi- en transdisciplinair teamverband: digitale en virtuele kunst, creatieve XR- toepassingen (VR, AR, MR, immersieve technologieën, mocap, projection mapping,…), NFT, online en hybride events en web3-toepassingen.

Maar ook hybride formats, waarbij ruimten als een immersief portaal fungeren zullen aan bod komen.
Dit postgraduaat wordt zowel georganiseerd op Corda Campus als bij PXL-MAD School of Arts.

Voor wie

Afgestudeerde kunstenaars uit diverse disciplines, waarbij zowel beeldend kunstenaars/ontwerpers als performance artists welkom zijn.

Digital creatives uit de creatieve technologiesector die een artistieke en out-of-the-box strategie zoeken voor hun ontwerpen. 

Technische profielen en programmeurs die in teamverband creatieve en artistieke content willen ontwikkelen.

Digital innovators die vanuit een product of bedrijf zelf XR-toepassingen willen creëren en aanbieden.

Programma

In het postgraduaat eArts leren deelnemers in multi- en transdisciplinair co-creatieverband artistiek geïnspireerde, digitale ervaringen ontwerpen en ontwikkelen.

Het postgraduaat bevat 3 modules (technische module, artistieke module en een eindproject), die als een potpourri in workshopvorm worden aangeboden door een brede waaier van experten.

De 3 modules zullen gelijktijdig van start gaan, zodat de deelnemers zo snel mogelijk aan de slag kunnen met het ontwikkelen van een eigen project.

Gedurende 1 jaar is er iedere donderdagavond een sessie van 3 uur.

MODULE 1: TECHNISCHE SKILLS

45u

In deze module krijgen deelnemers via verschillende crash-courses een overzicht van de meest gangbare en artistiek toepasbare software. Het doel van deze module is om iedereen profielen eenzelfde basis mee te geven, zodat zij nadien in teamverband de aangereikte tools verder kunnen exploreren. Voorkennis in coderingstalen is niet vereist, aangezien deze module inzet op low coding, node coding en creatieve toepassingen.

  • Game Engines
  • Creative Coding
  • 3D-modeling
  • Creative AI

 


 

MODULE 2: ARTISTIEKE MODULE

36u

Studenten vormen een persoonlijke en kritische visie over hun digitale concepten, vertrekkende vanuit techno-ethische overwegingen, maatschappelijke en/of culturele beschouwingen en innovatie-versnellende concepten.

  • Immersive Storytelling
  • Artistieke XR-toepassingen
  • Digitale kunstgeschiedenis
  • Techno-ethiek

MODULE 3: EINDPROJECT

36u
In deze module werken de deelnemers aan een eigen project in multidisciplinair teamverband. De output zal een showcase kennen in de toekomstige Corda Arena. In afwachting van het fysieke gebouw zullen de eindprojecten alvast een virtuele première krijgen in de digital twin van de arena en in het VR-lab van Hogeschool PXL.
Deze module zal beoordeeld worden door een jury bestaande uit internationale digitale kunstenaars en de lesgevers van het postgraduaat. 

kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

In totaal zullen er 27 workshopsessies (lesmomenten op donderdagavond van 18.00 u. – 21.00 u.) van 3 uur plaatsvinden, 3 ontmoetingsdagen van telkens 4 uur (voorafgaand aan een avondsessie) en 1 (optionele) inspiratiedag met externe sprekers.
Het volledig lessenpakket wordt hybride aangeboden, al is het aan te raden om - zeker om productief in teamverband te kunnen werken - fysiek aanwezig te zijn.

Leslocatie: PXL-MAD School of Arts en Corda Campus

Al de modules van het Postgraduaat kunnen ook apart worden gevolgd.

 

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.