Filosoferen met boeken in de pluswerking

€ 45.00 incl.
€ 37.19 excl.

Filosoferen met boeken in de pluswerking

Om tegemoet te komen aan de specifieke noden van hoogbegaafde leerlingen kan je als leerkracht bewust inzetten op het hogere orde denken van de taxonomie van Bloom. Hoogbegaafde leerlingen hebben immers nood aan complexe en uitdagende leeractiviteiten. 

€ 45.00 incl.
€ 37.19 excl.

Welkom

Filosoferen prikkelt het kritisch en creatief denkvermogen en vertrekt vanuit een hogere ordevraag. Filosoferen met boeken is een activiteit die je kan doen met je hele klas, maar dan moet je afhankelijk van de beginsituatie verschillende soorten vragen voorzien. Door regelmatig te filosoferen, worden leerlingen vaardiger in het verwoorden van hun eigen gedachten en gevoelens en het luisteren naar die van anderen.

Doelgroep

Leerkrachten van het basisonderwijs (oudste kleuters tot en met het 6de leerjaar) en leerkrachten van de eerste graad van het secundair onderwijs.

Programma

In deze sessie krijg je eerst een introductie rond de typische kenmerken van hoogbegaafde leerlingen. Nadien zoomen we in op filosoferen met boeken, een activiteit die kan inspelen op de grote leerhonger en het divergent denken van hoogbegaafde leerlingen. 

Filosoferen met boeken in de pluswerking

2u

Datum Onderwerp Docent/Gastspreker
17/02/2023 Filosoferen met boeken in de pluswerking Michelle Dewulf

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Michelle
Dewulf

PXL-Education voorziet via https://hulpindeklas.pxl.be de mogelijkheid om een leraar te laten vervangen tijdens de navorming door een student. Deze tool wil scholen en studenten PXL-Education met elkaar in contact brengen om deze vervangingen te regelen.

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!