De arbeidsdeal: een nieuwe weg naar talentontwikkeling in bedrijven

11 maanden 1 week geleden

Vrijdag 31 maart staat ongetwijfeld aangestipt in de agenda’s van veel organisaties. De arbeidsdeal die de federale overheid doorvoerde schrijft immers voor dat bedrijven met 20 of meer medewerkers tegen die datum een gestructureerd opleidingsplan moeten voorleggen. De uitwerking ervan blijkt echter voor veel organisaties geen sinecure te zijn. Daarom nodigde Motmans & Partners, in samenwerking met PXL-NeXT, verschillende klanten uit om hen praktische tips aan te reiken en ondersteuning te bieden bij het implementeren van de arbeidsdeal.  

Het gros van de aanwezigen was het erover eens: een opleidingsplan is dé opportuniteit bij uitstek om zowel medewerkers als organisaties te doen groeien. Toch bleken slechts weinigen onder hen de verplichte opleidingsplannen al klaar te hebben. De verwarrende maatregelen maken de uitwerking van zo’n plan immers niet eenvoudig. In deze sessie legden we dan ook graag uit hoe ze hier best aan beginnen.  


Talent en groeipotentieel in kaart brengen 

De eerste en voornaamste stap is het begrijpen van je organisatie. Volgens Sophie Bijnens, Director Talent Development bij Motmans & Partners, is het cruciaal om de organisatieprocessen en -structuur te begrijpen alvorens je een opleidingsplan kan uitwerken. Belangrijk: werk het plan steeds uit in samenwerking met de medewerker. “Door de medewerker nauw te betrekken, voelen ze zich immers erkend”, aldus Sophie. 

Vervolgens is een diepgaande analyse van het aanwezige talent en groeipotentieel cruciaal om de ‘trainable gaps’ oftewel opleidingsnoden binnen de organisatie bloot te leggen. Zo’n analyse geeft inzicht in de skills die ontwikkeld, uitgebreid of aangescherpt moeten worden op individueel of organisatiegericht vlak. Voor dit alles kan je rekenen op de HR-expertise van onze partner Motmans & Partners.

 

Opleiding op maat bepalen 

In stap drie komen wij met PXL-NeXT concreet in beeld. Als opleidingscentrum bieden we tal van open opleidingen aan waarvoor medewerkers zich vrij kunnen inschrijven. Daarnaast kan je ook voor opleidingen op maat op ons rekenen. Wanneer de analyse door Motmans & Partners een bepaalde opleidingsnood blootlegt, bieden wij de opleiding op maat aan om die nood in te vullen. Zo zorgen wij, Motmans & Partners, PXL-NeXT en jouw organisatie, samen voor een opleidingsbeleid én opleidingsplan. 

Dat inzetten op talentontwikkeling dus ontzettend belangrijk is om te kunnen groeien, hadden de aanwezigen vrijwel onmiddellijk begrepen. De intentie ontbrak immers niet, duidelijke maatregelen wel. Dankzij deze sessie werden praktische handvaten aangereikt die hen beter in staat stellen de arbeidsdeal efficiënt door te voeren en hun organisatie future-proof te maken. Van een geslaagde sessie gesproken! 

Kan jij ook hulp gebruiken bij het uitwerken van een opleidingsplan? Neem gerust contact met ons op. Wij loodsen je graag door dit proces!  

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Van kaars kopen tot bijleren over rouw: Rustpunt Begrafenissen houdt opnieuw hartenmarkt

Event

PXL-Jobevent 2024

Met het PXL-Jobevent wil Hogeschool PXL de afstuderende studenten maximale kansen bieden in hun zoektocht naar een eerste job. Het is ook een unieke kans voor alle andere studenten om goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats of een bijverdienste als jobstudent of werkstudent!

Het PXL-Jobevent vindt plaats op donderdag 15 februari 2024 van 13.00u tot 16.00u in de Esplanade (Trixxo Arena) op Park H. 

Meer info en inschrijven via pxl.be/jobevent

Pers

PXL-NeXT in de pers: expert werpt licht op 12-jarige jongen die hoger IQ heeft dan Einstein: "Zonder begeleiding kan hoogbegaafd kind met depressies of schooluitval kampen"

Zopas haalde Rory Bidwell, een jongen van 12 uit het Verenigd Koninkrijk, wereldwijd het nieuws met een IQ-score van 162. Daarmee scoort hij hoger dan Albert Einstein, die naar verluidt een IQ van 160 had. Maar is een hoge IQ-score een garantie voor goede schoolresultaten? En is het een goed idee om een hoogbegaafd kind een klas te laten overslaan? Wij vroegen het aan experte Michelle Dewulf van Hogeschool PXL in Hasselt. “In het geval van IQ betekent ‘meer’ niet meteen ‘beter’.”