De arbeidsdeal: een nieuwe weg naar talentontwikkeling in bedrijven

5 dagen 7 uur geleden

Vrijdag 31 maart staat ongetwijfeld aangestipt in de agenda’s van veel organisaties. De arbeidsdeal die de federale overheid doorvoerde schrijft immers voor dat bedrijven met 20 of meer medewerkers tegen die datum een gestructureerd opleidingsplan moeten voorleggen. De uitwerking ervan blijkt echter voor veel organisaties geen sinecure te zijn. Daarom nodigde Motmans & Partners, in samenwerking met PXL-NeXT, verschillende klanten uit om hen praktische tips aan te reiken en ondersteuning te bieden bij het implementeren van de arbeidsdeal.  

Het gros van de aanwezigen was het erover eens: een opleidingsplan is dé opportuniteit bij uitstek om zowel medewerkers als organisaties te doen groeien. Toch bleken slechts weinigen onder hen de verplichte opleidingsplannen al klaar te hebben. De verwarrende maatregelen maken de uitwerking van zo’n plan immers niet eenvoudig. In deze sessie legden we dan ook graag uit hoe ze hier best aan beginnen.  


Talent en groeipotentieel in kaart brengen 

De eerste en voornaamste stap is het begrijpen van je organisatie. Volgens Sophie Bijnens, Director Talent Development bij Motmans & Partners, is het cruciaal om de organisatieprocessen en -structuur te begrijpen alvorens je een opleidingsplan kan uitwerken. Belangrijk: werk het plan steeds uit in samenwerking met de medewerker. “Door de medewerker nauw te betrekken, voelen ze zich immers erkend”, aldus Sophie. 

Vervolgens is een diepgaande analyse van het aanwezige talent en groeipotentieel cruciaal om de ‘trainable gaps’ oftewel opleidingsnoden binnen de organisatie bloot te leggen. Zo’n analyse geeft inzicht in de skills die ontwikkeld, uitgebreid of aangescherpt moeten worden op individueel of organisatiegericht vlak. Voor dit alles kan je rekenen op de HR-expertise van onze partner Motmans & Partners.

 

Opleiding op maat bepalen 

In stap drie komen wij met PXL-NeXT concreet in beeld. Als opleidingscentrum bieden we tal van open opleidingen aan waarvoor medewerkers zich vrij kunnen inschrijven. Daarnaast kan je ook voor opleidingen op maat op ons rekenen. Wanneer de analyse door Motmans & Partners een bepaalde opleidingsnood blootlegt, bieden wij de opleiding op maat aan om die nood in te vullen. Zo zorgen wij, Motmans & Partners, PXL-NeXT en jouw organisatie, samen voor een opleidingsbeleid én opleidingsplan. 

Dat inzetten op talentontwikkeling dus ontzettend belangrijk is om te kunnen groeien, hadden de aanwezigen vrijwel onmiddellijk begrepen. De intentie ontbrak immers niet, duidelijke maatregelen wel. Dankzij deze sessie werden praktische handvaten aangereikt die hen beter in staat stellen de arbeidsdeal efficiënt door te voeren en hun organisatie future-proof te maken. Van een geslaagde sessie gesproken! 

Kan jij ook hulp gebruiken bij het uitwerken van een opleidingsplan? Neem gerust contact met ons op. Wij loodsen je graag door dit proces!  

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Het luxeprobleem dat er geen is (opinie)

Pers

PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

Event

Event: Data NeXT Level

Op 2 februari 2023 staat onze ruimte in de Corda Campus te Hasselt in het teken van all things data en Power BI. Tijd om je data-game naar het next-level te tillen tijdens hét ultieme evenement over data en Power BI! Echte experts op het gebied van data-analyse en visualisatie delen hun kennis en ervaringen!