Pers

PXL-NeXT in de pers: Kampse rouwtherapeut brengt doeboek voor kinderen uit

De Kampse rouwtherapeut Lies Scaut schreef een nieuw boek. Wat als je iemand verloren bent? is een doeboek voor kinderen die te maken krijgen met rouw. “Kinderen krijgen meer verteld tijdens het tekenen, knutselen of schrijven.”

Pers

PXL-NeXT in de pers: Hoe hoogbegaafden het moeilijk krijgen tijdens hun studies: ‘Ze voelen zich soms erg eenzaam, omdat ze het idee krijgen dat ze anders zijn’

Hoogbegaafde studenten hebben het in het hoger onderwijs vaak erg moeilijk. Daarom start hogeschool PXL als eerste instelling met een aangepast traject voor leraren in opleiding die zelf hoogbegaafd zijn. ‘Heel wat hoogbegaafden presteren onvoldoende’, zegt coördinator Michelle Dewulf (32) in een interview met De Morgen.

Pers

PXL-NeXT in de pers: Van kaars kopen tot bijleren over rouw: Rustpunt Begrafenissen houdt opnieuw hartenmarkt

Rustpunt Begrafenissen organiseert op zondag 10 maart wederom een hartenmarkt in haar rouwcentrum in Hoevenen (Stabroek). Daarop kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten. Op het evenement van het rouwcentrum zullen verschillende producten en diensten te vinden zijn die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Bovendien vertelt psychotherapeute en coördinator van het postgraduaat Rouw- en Verliescounselor Lies Scaut de bezoekers meer over rouw bij kinderen.

Pers

PXL-NeXT in de pers: expert werpt licht op 12-jarige jongen die hoger IQ heeft dan Einstein: "Zonder begeleiding kan hoogbegaafd kind met depressies of schooluitval kampen"

Zopas haalde Rory Bidwell, een jongen van 12 uit het Verenigd Koninkrijk, wereldwijd het nieuws met een IQ-score van 162. Daarmee scoort hij hoger dan Albert Einstein, die naar verluidt een IQ van 160 had. Maar is een hoge IQ-score een garantie voor goede schoolresultaten? En is het een goed idee om een hoogbegaafd kind een klas te laten overslaan? Wij vroegen het aan experte Michelle Dewulf van Hogeschool PXL in Hasselt. “In het geval van IQ betekent ‘meer’ niet meteen ‘beter’.”

Pers

PXL-NeXT in de pers: Slashparent Malika heeft zeven kinderen, werkt, studeert pedagogie en is een brugfiguur in Molenbeek!

Ontdek het inspirerende verhaal van Malika, student uit het postgraduaat Hoogbegaafdheid, een moeder van zeven kinderen die pedagogie studeert, werkt én als brugfiguur dient in Molenbeek.

Pers

PXL-NeXT lanceert Finance Academy ism LVEB

Financiële profielen met de ambitie om levenslang te leren, kunnen zich voortaan melden bij de Finance Academy, een online leerplatform dat PXL-NeXT lanceert in samenwerking met de beroepsvereniging voor economische beroepen LVEB.

Pers

Nieuw postgraduaat voor accountants

Vanaf september starten Hogeschool PXL en PXL-NeXT met het nieuwe postgraduaat 'Gecertificeerd Accountant'. "Dit beroep staat al jarenlang op de knelpuntberoepenlijst. Veel werkgevers zijn op zoek naar medewerkers, maar te weinig kandidaten studeren jaarlijks af. Deze nieuwe toegangsweg moet het groeiende tekort mee helpen opvangen", klinkt het bij de hogeschool

Pers

PXL-NeXT in de pers: Het luxeprobleem dat er geen is (opinie)

Hoogbegaafdheid wordt nog vaak als een luxeprobleem gezien, terwijl veel hoogbegaafde kinderen zich zeer eenzaam en onbegrepen voelen. Passend onderwijs en begeleiding zijn daarom noodzakelijk. Alleen zo kunnen hoogbegaafde leerlingen zich optimaal ontplooien.

Pers

PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

Pers

Motmans en PXL-NeXT slaan handen in elkaar

Opleidingscentrum PXL-NeXT en HR-bureau Motmans bouwen vanaf heden niet enkel apart, maar ook samen aan de verwezenlijking van levenslang leren op de werkvloer. Dankzij hun complementaire expertise kunnen beide partijen elkaar ondersteunen om organisaties een volledige service te bieden op vlak van opleiding en talentontwikkeling.

Pers

PXL-NeXT biedt meer dan een pleister op de wonde

Door vinger aan de pols te houden bij bedrijven en partners slaagt PXL-NeXT erin om in sneltempo professionele opleidingen uit de grond te stampen. De opleidingen zijn gebaseerd op de noden van de markt en worden gegeven door experten uit het werkveld. “Op verschillende fronten ervaren we de nood aan nieuwe opleidingen”, zegt Hannelore Schuurmans, salesmanager bij PXL-NeXT.

Pers

PXL-NeXT gaat next level met hybride opleidingslokalen

PXL-NeXT zet maximaal in op hybride leren. Door de investering in een hybride leslokaal kunnen cursisten vanaf nu ook thuis de beleving zoals in de klas ervaren. “De lessen zijn zo interactief dat je zelfs niet merkt dat je niet echt in de klas zit”, zegt Richard Welten, lector in het postgraduaat Digital learning architect.