PXL-NeXT in de pers: Hogeschool PXL start postgraduaat AI Compliance Officer

3 weeks 5 days geleden

De Hasseltse Hogeschool PXL biedt vanaf oktober een bijkomende opleiding aan voor wie zich wil verdiepen in AI-wetgeving.

Auteur: Pieterjan Van Leemputten

Blog image AI

Het postgraduaat begint op 2 oktober vanop de Corda Campus, maar is ook hybride vanop locatie te volgen. Met de opleiding mikt de onderwijsinstelling op onder meer juristen, risk & compliance officers, DPO’s, CISO’s, interne auditoren, maar ook technische profielen zoals softwareontwikkelaars en AI-experten.

De opleiding wil praktijkgericht kijken naar wat wel en niet kan met de komst van de Europese AI-act. Ze zal ook voorzien zijn van echte cases die bedrijven tegenkomen tijdens hun AI-traject. De opleiding wordt samen met AI-bedrijf Reliance gegeven.

‘Het is aan de AI Compliance Officer om er nauw op toe te zien dat hun bedrijf AI op een verantwoorde manier gebruikt, en correct omgaat met de juridische, ethische en organisatorische uitdagingen die AI met zich meebrengen. Omdat het een compleet nieuwe rol is, slaan hogeschool PXL en AI-specialist Reliance de handen in elkaar’, zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

‘Voor PXL is dit postgraduaat AI Compliance Officer een logische en unieke aanvulling op ons AI-studieaanbod. De studenten krijgen een diepgaand inzicht in de AI-regelgeving en -naleving. Ze verwerven grondige kennis van ethische richtlijnen, wettelijke kaders en beste praktijken die nodig zijn om AI-systemen te ontwerpen, implementeren en beheren in lijn met Europese en Belgische regelgeving,’ vult Liesbeth Ruelens, coördinator van het postgraduaat, aan.

Bron: datanews.knack.be

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Infodag PXL
Event

Vragen over het aanbod van PXL-NeXT? Stel ze tijdens één van onze infomomenten!

Ook in 2024 hebben we heel wat infomomenten van Hogeschool PXL en PXL-NeXT voor jou in petto. Tijdens deze infomomenten kan je met al je vragen over levenslang leren terecht in gebouw D (PXL-NeXT). 

Schrijf je hier in

VOV-beurs
Event

VOV-beurs | 4 juni 2024

Op dinsdag 4 juni 2024 vind je PXL-NeXT terug op de VOV-beurs in het ICC in Gent. Dit jaar ligt de focus op 'Connecting L&D', de perfecte gelegenheid voor professionals in Learning & Development om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Meer informatie over deze beurs vind je onder de afbeelding.

Artikel

PXL lanceert nieuw postgraduaat Advanced Personal Trainer

In reactie op de groeiende vraag naar gekwalificeerde personal trainers en de voortdurende evolutie in de fitnessindustrie, heeft Hogeschool PXL in samenwerking met Aventuz Academy met trots het nieuwe postgraduaat Advanced Personal Trainer gelanceerd, als onderdeel van PXL-Next, het opleidingscentrum van PXL.