De weg naar een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt met Fons Leroy!

1 jaar 3 maanden geleden

28 november staat voor PXL-NeXT in het teken van welzijn op het werk.
Staat mentaal welzijn hoog op de agenda bij jou op de werkvloer? Welke acties werden er al ondernomen? En hoe kan dit beter?

Tijdens een netwerkmoment van 19u tot 21u maak je kennis met ons postgraduaat ‘Mentaal welzijn op het werk’. Fons Leroy geeft als keynote spreker de aftrap van dit info- én netwerkevent. Deelname is gratis! 

Nu inschrijven

Een studie van UGent over welzijn op het werk in Vlaanderen (1009 Vlaamse respondenten) geeft aan dat maar liefst 8 op 10 werkende Vlamingen stress ervaart gerelateerd aan hun job. Volgende, zorgwekkende bevinding is dat deze stress bij meer dan 2 op 3 al meer dan drie maanden aansleept. Wat doe je, als werkgever, om jouw medewerkers te ondersteunen?

Het postgraduaat ‘welzijn op het werk’ gaat met werkgevers aan de slag met de invulling van een welzijnsbeleid op maat. In 6 modules belichten we de verschillende facetten van welzijn op de werkvloer. In elk van deze modules staat een concrete vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar praktische handvaten, procedures en acties centraal. 

Alvast een voorproefje van deze leerrijke opleiding?

Maak dan op maandag 28 november van 19 u. tot 21 u in PXL-NeXT kennis met ons postgraduaat ‘Mentaal welzijn op het werk’. Fons Leroy geeft als keynote spreker de aftrap van dit info- én netwerkevent.  

Keynote speaker: Fons Leroy
Lees hier meer. 

Nu inschrijven voor de infoavond

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Van kaars kopen tot bijleren over rouw: Rustpunt Begrafenissen houdt opnieuw hartenmarkt

Event

PXL-Jobevent 2024

Met het PXL-Jobevent wil Hogeschool PXL de afstuderende studenten maximale kansen bieden in hun zoektocht naar een eerste job. Het is ook een unieke kans voor alle andere studenten om goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats of een bijverdienste als jobstudent of werkstudent!

Het PXL-Jobevent vindt plaats op donderdag 15 februari 2024 van 13.00u tot 16.00u in de Esplanade (Trixxo Arena) op Park H. 

Meer info en inschrijven via pxl.be/jobevent

Pers

PXL-NeXT in de pers: expert werpt licht op 12-jarige jongen die hoger IQ heeft dan Einstein: "Zonder begeleiding kan hoogbegaafd kind met depressies of schooluitval kampen"

Zopas haalde Rory Bidwell, een jongen van 12 uit het Verenigd Koninkrijk, wereldwijd het nieuws met een IQ-score van 162. Daarmee scoort hij hoger dan Albert Einstein, die naar verluidt een IQ van 160 had. Maar is een hoge IQ-score een garantie voor goede schoolresultaten? En is het een goed idee om een hoogbegaafd kind een klas te laten overslaan? Wij vroegen het aan experte Michelle Dewulf van Hogeschool PXL in Hasselt. “In het geval van IQ betekent ‘meer’ niet meteen ‘beter’.”