Een nieuw opleidingscentrum voor professionals is gelanceerd!

9 maanden 1 week geleden

Op donderdag 9 juni werd een gloednieuw concept in het onderwijs gelanceerd, genaamd PXL-NeXT! Lees hier meer over de succesvolle lancering van ons opleidingscentrum. 

Op donderdag 9 juni werd een gloednieuw concept in het onderwijs gelanceerd, genaamd PXL-NeXT! Met een volledige bezetting van zo’n 300 deelnemers werd het startschot voor het nieuwe opleidingscentrum op een feestelijke manier gegeven! De samenwerking tussen de Hogeschool PXL en SyntraPXL biedt recent afgestudeerden en professionals praktijkgerichte opleidingen. Daarnaast lanceerden we ook een gloednieuw opleidingstraject. Zo moet de ‘Metaverse Architect’-opleiding professionals van vandaag klaarstomen voor de virtuele ‘Metaverse’-wereld van de toekomst.

Lancering PXL-NeXT

“Een recent rapport van het VBO geeft duidelijk aan dat we in België de e-commerceboot grotendeels gemist hebben. Belgen gingen effectief aan het online shoppen maar deden dat voornamelijk bij buitenlandse webwinkels als Coolblue, Bol.com, Zalando. Vanzelfsprekend heeft dit alles gevolgen voor de economie. Het metaversum is een volgende belangrijke afspraak die we in geen geval mogen missen. PXL-NeXT en Hogeschool PXL zetten daarom in op Metaverse-opleiding en -dienstverlening.” - Sandra Huysmans, directeur PXL-NeXT.

Naast de volle zaal, was er ook van de pers veel aandacht voor ons opleidingscentrum. Bekijk hier de lovende woorden:

  • Het laatste nieuws: "Professional worden in de virtuele wereld? PXL-NeXT pakt uit met nieuwe opleiding ‘Metaverse Architect’"
  • Made In Limburg: "Voortdurende vervolmaking voor vakman en vakvrouw"
  • VRT NWS: "PXL pakt uit met nieuwe opleiding in virtuele wereld voor PXL-NeXT"
  • Stad Hasselt: PXL-NeXT Hasselt  start met opleiding 'Metaverse Architect' op Corda Campus Hasselt" 
  • TVL: "PXL start revolutionaire opleiding Metaverse Architecture"
  • Het nieuwsblad: "PXL start revolutionaire opleiding Metaverse Architecture"
  • Het Belang Van Limburg: "PXL start revolutionaire opleiding Metaverse Architecture"

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Het luxeprobleem dat er geen is (opinie)

Nieuws

De arbeidsdeal: een nieuwe weg naar talentontwikkeling in bedrijven

Vrijdag 31 maart staat ongetwijfeld aangestipt in de agenda’s van veel organisaties. De arbeidsdeal die de federale overheid doorvoerde schrijft immers voor dat bedrijven met 20 of meer medewerkers tegen die datum een gestructureerd opleidingsplan moeten voorleggen. De uitwerking ervan blijkt echter voor veel organisaties geen sinecure te zijn. Daarom nodigde Motmans & Partners, in samenwerking met PXL-NeXT, verschillende klanten uit om hen praktische tips aan te reiken en ondersteuning te bieden bij het implementeren van de arbeidsdeal.  

Pers

PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.