Eline Grouwels wordt nieuwe directeur van PXL-NeXT

4 weken 1 dag geleden

Op maandag 15 mei 2023 start Eline Grouwels als directeur van PXL-NeXT. Eline heeft een schat aan ervaring opgebouwd in de opleidingswereld en heeft een duidelijke visie waar we met PXL-NeXT (levenslang leren en congresinfrastructuur) naar toe moeten. Met haar visie, ervaring en goesting zal Eline samen met het team PXL-NeXT verder op de kaart zetten.

Eline Grouwels, directeur PXL-NeXT:

"PXL-NeXT ligt in lijn met de visie die we delen: levenslang leren stimuleren door kwaliteitsvolle en pragmatische opleidingen aan te bieden en tegelijkertijd flexibel in te spelen op de behoeften in het werkveld. Tegelijk stellen we onze state-of the art infrastructuur en top-class catering ter beschikking voor organisaties en bedrijven voor legio activiteiten, van teambuildings tot grote internationale congressen.

Vijf jaar geleden heb ik samen met mijn vennoot Elke Struys het opleidings- en adviesbureau Umital, dat staat voor Human Capital opgericht, gespecialiseerd in opleidingen rond mindset, change en welzijn op het werk. Het is dan ook een beetje verderzetten van wat we startten maar dan in een groter geheel. Bovendien zijn de activiteiten van Umital deels complementair aan die van PXL-NeXT en denken we verder na over nauwere samenwerking en/of integratie. 

Het voelt voor mij vandaag ook een beetje zoals thuiskomen. Eerder in mijn carrière had ik bij de directie onderwijs- en studentbeleid al het beste van mezelf gegeven bij Hogeschool PXL als stafmedewerker onderwijs en studentenbegeleider. De PXL is een grote en toch hechte, zeer diverse multidisciplinaire gemeenschap die professioneel weet waar ze mee bezig is en tegelijk ook aanvoelt als je tweede familie. Thuiskomen dus, inderdaad…

Maatschappelijke impact creëren is iets wat mij persoonlijk drijft. 
Via onderwijs en opleiding kan je wel degelijk een verschil maken in het leven en de loopbaan van jonge professionals en evenzeer voor mensen met wat meer jaren op de teller. Ik draag dus graag mijn steentje bij aan de missie van PXL-NeXT dat innovatie, ondernemerschap en kwaliteitsvolle opleidingen hoog in het vaandel draagt. 

Mijn ambitie is om samen met het sterke team van PXL-NeXT volop in te zetten op professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik geloof sterk in een ecosysteem van verschillende partners uit het werkveld, waarbij ik de nodige ervaring en expertise vanuit Umital verworven heb, daarnaast is de onderwijs- en opleidingssector in volle evolutie en is het begrijpen van deze sector van belang. Een ambitie realiseren met een duidelijk plan, gerichte doelstellingen in tijd en plaats met voldoende ruimte voor constructieve partnerships, dit zal leiden tot succes. 

De corona periode heeft het belang van anywhere anytime leren alleen maar versterkt. In een wereld waar alles continu aan een snel tempo verandert, is zowel het beroeps- als het persoonlijk leven en de manier waarop we levenslang leren drastisch aan het veranderen.
Enerzijds volgen de technologische innovaties zich aan een ijltempo op, anderzijds zorgt de positieve ‘can-do’ mentaliteit aangevuld met de infrastructuur en know how binnen PXL-NeXT voor een sterke onderbouw. Praktijkgerichte onderzoeken en de nauwe contacten met het werkveld zijn belangrijke troeven om te zorgen voor een relevant opleidingsaanbod. Het aanbod dat ontstaat binnen het eco-systeem van partnerships en PXL-NeXT zal een breed publiek kunnen aanspreken."

Ben Lambrechts, Algemeen Directeur Hogeschool PXL:

"Met Eline Grouwels zien we een oude bekende terug in onze hogeschool. Ze kent onze hogeschool van binnen en van buiten wat haar zeker bijzondere troeven geeft om dit interne en groot multidisciplinair netwerk naar buiten te plooien en de wereld binnen te brengen in ons PXL- ecosysteem. Ze kent onze organisatie en haar lectoren, onderzoekers en diensten en netwerk van onze hogeschool zeer goed.

Eline is bovendien uit het assessment van Motmans en partners gekomen als de juiste vrouw op de juiste plaats. Ze heeft wat ze bij ons, de PXL- X-factor noemen…(em)passie, ondernemend en innovatief, (multi)disciplinair, internationaal(samen)(net)werkend… Allemaal ingrediënten voor een zeer sterke directeur met vliegende start van ons PXL-Next verhaal."

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Event

Event: Human Capital NeXT Level

Event

Discover PXL-NeXT tijdens de infodag!

Op 22 april zetten Hogeschool PXL en PXL-NeXT opnieuw de deuren open voor de jaarlijkse infodag. Je bent tussen 10u00 en 14u00 welkom in gebouw D (PXL-NeXT). 

Nieuws

PXL-NeXT pakt uit met meer dan tien nieuwe postgraduaten vanaf volgend academiejaar

Vanaf volgend academiejaar kan je bij PXL-NeXT uit meer dan tien nieuwe postgraduaten kiezen, waaronder drie binnen het domein Education, één binnen het domein Business, twee binnen het domein Creativity en één binnen het domein IT & Digital Transformation. Daarmee zet het opleidingscentrum nog meer in op levenslang leren en beantwoordt het aan de immer veranderende behoeften van de arbeidsmarkt.