Motmans en PXL-NeXT slaan handen in elkaar

4 maanden 2 weken geleden

Opleidingscentrum PXL-NeXT en HR-bureau Motmans bouwen vanaf heden niet enkel apart, maar ook samen aan de verwezenlijking van levenslang leren op de werkvloer. Dankzij hun complementaire expertise kunnen beide partijen elkaar ondersteunen om organisaties een volledige service te bieden op vlak van opleiding en talentontwikkeling.

Motmans & PXL-NeXT

Bedrijven die willen investeren in de competenties van hun medewerkers kunnen voortaan rekenen op Motmans en PXL-NeXT voor talentgericht maatwerk. De organisaties werken voortaan in tandem en bundelen de krachten om zo de best mogelijke dienstverlening te bieden bij opleidingen en talentontwikkeling voor professionals. Zo hoeven bedrijven niet langer zelf op zoek te gaan naar een organisatie die hen zicht kan geven op hun noden én een die opleidingen aanbiedt die aan die noden tegemoetkomen.

Gedeelde missie

Dat beide spelers elkaar vonden, hoeft niet te verbazen. Tot hiertoe zetten zowel PXL-NeXT als Motmans zich sterk in voor levenslang leren. Bij opleidingspartner PXL-NeXT spreekt dat voor zich, maar ook HR-bureau Motmans zet via onder meer Talent Centers en Development Centers in op het groeipotentieel van professionals. Daarnaast beschikt Motmans over de knowhow om eventuele organisatiestructuren op punt te stellen vooraleer opleidingen op een efficiënte manier geïmplementeerd worden.

Concreet zal de HR-partner blootleggen waar het potentieel voor verdere competentieontwikkeling zich bevindt bij individuele werknemers én binnen teams. PXL-NeXT kan zijn opleidingen daarop vervolgens afstemmen voor het beste resultaat. Zo versterkt de gloednieuwe samenwerking de dienstverlening van beide organisaties.

Voorbeeldverhaal

Bij PXL-NeXT en Motmans zelf zijn ze opgetogen over het initiatief.

“Dankzij onze samenwerking is één en één drie. We kunnen samen een volledige menukaart aanbieden doordat we een gecoördineerd beleid kunnen voeren. Daardoor moeten bedrijven niet langer op zoek naar verschillende partners”, stelt directeur van PXL Ben Lambrechts.

Ook Liesbeth Vandenrijt, psychologe en managing partner bij Motmans, is enthousiast: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe de openbare en privésector kunnen samenwerken om aan specifieke groeimogelijkheden van talenten tegemoet te komen. Het zou fantastisch zijn als we daarmee ook anderen kunnen inspireren.”

Hannelore Schuurmans, sales manager bij PXL-NeXT, vult aan: “Opleidingen zijn geen pleister op de wonde. Je moet vertrekken vanuit een goede basis. Motmans kan de structuur opzetten waarop PXL-NeXT kan voortbouwen met haar opleidingen.”

Sophie Bijnens, director talent development bij Motmans: “De connectie tussen Motmans en PXL-NeXT is er altijd al geweest. We doen wel andere dingen, maar het gaat over hetzelfde thema: talentontwikkeling. Dankzij deze samenwerking komen business en opleiding daarin nu samen en kunnen we nog meer voor elkaar betekenen.”

Benieuwd naar de diensten die Motmans & Partners aanbieden? Check www.motmansenpartners.be

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Nieuws

Eline Grouwels wordt nieuwe directeur van PXL-NeXT

Event

Event: Human Capital NeXT Level

Op 27 april brengen we onze HR-community opnieuw samen en zoomen we in op een breed palet van Human Capital topics. We willen op deze manier de huidige HR-context vanuit verschillende perspectieven benaderen en je mogelijkheden geven om samen met onze HR-experts na te denken en je te verrijken met nieuwe inzichten.

Event

Discover PXL-NeXT tijdens de infodag!

Op 22 april zetten Hogeschool PXL en PXL-NeXT opnieuw de deuren open voor de jaarlijkse infodag. Je bent tussen 10u00 en 14u00 welkom in gebouw D (PXL-NeXT).