Motmans en PXL-NeXT slaan handen in elkaar

1 year 3 months geleden

Opleidingscentrum PXL-NeXT en HR-bureau Motmans bouwen vanaf heden niet enkel apart, maar ook samen aan de verwezenlijking van levenslang leren op de werkvloer. Dankzij hun complementaire expertise kunnen beide partijen elkaar ondersteunen om organisaties een volledige service te bieden op vlak van opleiding en talentontwikkeling.

Motmans & PXL-NeXT

Bedrijven die willen investeren in de competenties van hun medewerkers kunnen voortaan rekenen op Motmans en PXL-NeXT voor talentgericht maatwerk. De organisaties werken voortaan in tandem en bundelen de krachten om zo de best mogelijke dienstverlening te bieden bij opleidingen en talentontwikkeling voor professionals. Zo hoeven bedrijven niet langer zelf op zoek te gaan naar een organisatie die hen zicht kan geven op hun noden én een die opleidingen aanbiedt die aan die noden tegemoetkomen.

Gedeelde missie

Dat beide spelers elkaar vonden, hoeft niet te verbazen. Tot hiertoe zetten zowel PXL-NeXT als Motmans zich sterk in voor levenslang leren. Bij opleidingspartner PXL-NeXT spreekt dat voor zich, maar ook HR-bureau Motmans zet via onder meer Talent Centers en Development Centers in op het groeipotentieel van professionals. Daarnaast beschikt Motmans over de knowhow om eventuele organisatiestructuren op punt te stellen vooraleer opleidingen op een efficiënte manier geïmplementeerd worden.

Concreet zal de HR-partner blootleggen waar het potentieel voor verdere competentieontwikkeling zich bevindt bij individuele werknemers én binnen teams. PXL-NeXT kan zijn opleidingen daarop vervolgens afstemmen voor het beste resultaat. Zo versterkt de gloednieuwe samenwerking de dienstverlening van beide organisaties.

Voorbeeldverhaal

Bij PXL-NeXT en Motmans zelf zijn ze opgetogen over het initiatief.

“Dankzij onze samenwerking is één en één drie. We kunnen samen een volledige menukaart aanbieden doordat we een gecoördineerd beleid kunnen voeren. Daardoor moeten bedrijven niet langer op zoek naar verschillende partners”, stelt directeur van PXL Ben Lambrechts.

Ook Liesbeth Vandenrijt, psychologe en managing partner bij Motmans, is enthousiast: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe de openbare en privésector kunnen samenwerken om aan specifieke groeimogelijkheden van talenten tegemoet te komen. Het zou fantastisch zijn als we daarmee ook anderen kunnen inspireren.”

Hannelore Schuurmans, sales manager bij PXL-NeXT, vult aan: “Opleidingen zijn geen pleister op de wonde. Je moet vertrekken vanuit een goede basis. Motmans kan de structuur opzetten waarop PXL-NeXT kan voortbouwen met haar opleidingen.”

Sophie Bijnens, director talent development bij Motmans: “De connectie tussen Motmans en PXL-NeXT is er altijd al geweest. We doen wel andere dingen, maar het gaat over hetzelfde thema: talentontwikkeling. Dankzij deze samenwerking komen business en opleiding daarin nu samen en kunnen we nog meer voor elkaar betekenen.”

Benieuwd naar de diensten die Motmans & Partners aanbieden? Check www.motmansenpartners.be

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Kampse rouwtherapeut brengt doeboek voor kinderen uit

Pers

PXL-NeXT in de pers: Hoe hoogbegaafden het moeilijk krijgen tijdens hun studies: ‘Ze voelen zich soms erg eenzaam, omdat ze het idee krijgen dat ze anders zijn’

Hoogbegaafde studenten hebben het in het hoger onderwijs vaak erg moeilijk. Daarom start hogeschool PXL als eerste instelling met een aangepast traject voor leraren in opleiding die zelf hoogbegaafd zijn. ‘Heel wat hoogbegaafden presteren onvoldoende’, zegt coördinator Michelle Dewulf (32) in een interview met De Morgen.

Event

Herbeleef onze AI Leap Day!

Op donderdag 29 februari vond eindelijk onze langverwachte AI Leap Day plaats! Tijdens dit evenement dompelden we de aanwezigen nog dieper onder in de boeiende wereld van AI met interessante keynotes van Prof. Dr. Zachary Chase Lipton (Carnegie Mellon University), Matthias Verlinde en Cédric Vandelaer (Cegeka) en Alexander Frimout (ACA Group) en aansluitend onze AI Experience Fair met interactieve showcases. Afsluiten deden we met een unieke, ongeziene Live AI & Virtual DJ set van Laura Hoogland. Kortom, een innovatieve namiddag om niet snel te vergeten.