Ontdek de favoriete podcasts van onze PXL-NeXT ambassadeurs

2 maanden 1 week geleden

Vandaag is het 'International Podcast Day'. De uitgelezen kans om bij enkele van onze PXL-NeXT ambassadeurs te peilen naar hun favoriete podcasts. Laat je alvast inspireren!

 • Fabienne Vanwynsberghe van Umani Agency, trainer in de opleiding "Recruitment marketing"
  • Archetypes: deze podcast staat tussen mijn favorieten omdat inclusie een onderwerp is dat me erg aanspreekt. Om te begrijpen waarom bepaalde dingen zijn hoe ze zijn is het belangrijk om te weten vanwaar we komen. Het geeft ons de kans om de dag van morgen anders vorm te geven en zo impact te maken.
  • The transformative leader: deze podcast luister ik graag om zelf als leider sterker te kunnen staan in de huidige tijden. Een heldere en pragmatische podcast over hoe cultuur een belangrijke factor is in leiderschap en hoe verandering hier een impact op heeft
  • The problem with HR: omdat anders denken echt wel nodig is
  • Inclusive leadership in a virtual world: ik werd getriggerd door de hybride context, de globalisering aan de ene kant maar ook de individualisering in deze post pandemische wereld
 • Hervé Van de Weyer, opleidingshoofd Pba Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL
  • Nieuwe feiten: Het is de dagelijkse podcast van Lieven Vandenhaute (Radio 1). Altijd fijn om het nieuws van de dag door zijn én de bril van zijn gasten te bekijken. Dat is wat we in communicatie altijd moeten doen: op een andere manier naar de wereld kijken. Think out of the box.
  • Geen Commentaar is één van mijn andere favorieten. In deze podcast interviewt Sara Vercauteren bekende woordvoerders over hun werk. Over hun meest opmerkelijke communicatie. Sara Vercauteren is managing director van PR-bureau Bepublic Group. Ze is auteur van het boek ‘Geen Commentaar’ dat 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken verzamelt.
 • Tom Hermans, Metaverse Coördinator & Lector  PXL Business
  • Welcome to the Metaverse: als coördinator van de opleiding 'Metaverse Architect' is het belangrijk om continu in aanraking te komen met verschillende visies en om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe Metaverse ontwikkelingen. Wat de podcast zo interessant maakt is dat er iedere aflevering managers, CEO's en andere experten uit de industrie te gast zijn en hun toekomstvisie delen.
  • Het Kwartier (VRT NWS): zoals de naam al doet vermoeden duurt deze dagelijkse podcast telkens een kwartier. Toeval wil dat ik exact een kwartier onderweg ben naar kantoor. Ideaal dus! Iedere dag behandelen de hosts drie nieuwsitems in detail. Ideaal om dagelijks op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws met de nodig diepgang. Vooral tijdens de drukke dagen is deze podcast erg handig!
  • De Wereld van Sofie: de enthousiaste stem van Sofie Lemaire geaccompagneerd door de steeds zorgvuldig gekozen muziek, gasten en interviews zorgt voor een heerlijke podcast. Eén actueel topic wordt uitgebreid behandeld op een luchtige en ludieke manier. Dé ideale podcast die nieuws en ontspanning op een geniale wijze weet te combineren.

Heel wat leuke podcast die je misschien al kent of nu kan gaan ontdekken! Veel luisterplezier!

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT biedt meer dan een pleister op de wonde

Event

De weg naar een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt met Fons Leroy!

28 november staat voor PXL-NeXT in het teken van welzijn op het werk.
Staat mentaal welzijn hoog op de agenda bij jou op de werkvloer? Welke acties werden er al ondernomen? En hoe kan dit beter?

Tijdens een netwerkmoment van 19u tot 21u maak je kennis met ons postgraduaat ‘Mentaal welzijn op het werk’. Fons Leroy geeft als keynote spreker de aftrap van dit info- én netwerkevent. Deelname is gratis! 

Nu inschrijven

IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!