PXL-NeXT in de pers: Van kaars kopen tot bijleren over rouw: Rustpunt Begrafenissen houdt opnieuw hartenmarkt

1 month 2 weeks geleden

Rustpunt Begrafenissen organiseert op zondag 10 maart wederom een hartenmarkt in haar rouwcentrum in Hoevenen (Stabroek). Daarop kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten. Op het evenement van het rouwcentrum zullen verschillende producten en diensten te vinden zijn die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Bovendien vertelt psychotherapeute en coördinator van het postgraduaat Rouw- en Verliescounselor Lies Scaut de bezoekers meer over rouw bij kinderen.

Op de hartenmarkt kan je vanaf 12 uur verschillende producten en diensten vinden die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Denk maar aan boeken, kaartjes, kaarsen, kunsten... gericht op rouw en verlies. Bovendien tref je rouwende lotgenoten op het gebeuren.

Om 14 uur geeft Lies Scaut de lezing ‘Kinderen hun recht op rouw’. De psychotherapeute is gespecialiseerd in rouw en verlies met specifieke aandacht voor kinderen. Ze werkt bij De Weg Wijzer, een expertisecentrum voor trauma- en rouwbegeleiding. Als ‘faculty member’ is zij verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition in de Verenigde Staten. De coördinator van het postgraduaat ‘Rouw- en Verliescouncelor’ aan de Hogeschool PXL in Hasselt schreef daarenboven al meerdere boeken over rouw bij kinderen.

Voorbeelden uit praktijk

De lezing staat stil bij het uniek karakter van kinderen en rouw. Een kind staat niet enkel in relatie tot een gezin, maar onderhoudt ook interactie met de ruimere familie, de school, leeftijdsgenoten, een bredere omgeving en de culturele achtergrond. Concrete praktijkvoorbeelden verduidelijken hoe het een voortdurende evenwichtsoefening is tussen keuzevrijheid van het kind en wat de volwassenen denken dat het beste voor hen is.

Na de lezing door Scaut geeft Gert Verhaert, zaakvoerder van Rustpunt Begrafenissen, het thema ‘bewustzijn in verdriet’ toelichten om 15 uur.

Hartenmarkt, zondag 10 maart van 12 tot en met 17 uur bij het rouwcentrum van Rustpunt Begrafenissen op de Hoge Weg 115 in Hoevenen (Stabroek). Gratis toegang. Inschrijven is niet nodig.

 

Bron: HLN

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Kampse rouwtherapeut brengt doeboek voor kinderen uit

Pers

PXL-NeXT in de pers: Hoe hoogbegaafden het moeilijk krijgen tijdens hun studies: ‘Ze voelen zich soms erg eenzaam, omdat ze het idee krijgen dat ze anders zijn’

Hoogbegaafde studenten hebben het in het hoger onderwijs vaak erg moeilijk. Daarom start hogeschool PXL als eerste instelling met een aangepast traject voor leraren in opleiding die zelf hoogbegaafd zijn. ‘Heel wat hoogbegaafden presteren onvoldoende’, zegt coördinator Michelle Dewulf (32) in een interview met De Morgen.

Event

Herbeleef onze AI Leap Day!

Op donderdag 29 februari vond eindelijk onze langverwachte AI Leap Day plaats! Tijdens dit evenement dompelden we de aanwezigen nog dieper onder in de boeiende wereld van AI met interessante keynotes van Prof. Dr. Zachary Chase Lipton (Carnegie Mellon University), Matthias Verlinde en Cédric Vandelaer (Cegeka) en Alexander Frimout (ACA Group) en aansluitend onze AI Experience Fair met interactieve showcases. Afsluiten deden we met een unieke, ongeziene Live AI & Virtual DJ set van Laura Hoogland. Kortom, een innovatieve namiddag om niet snel te vergeten.