PXL-NeXT start een nieuwe opleiding rond veerkracht in de logistiek.

nog 3 weken 1 dag

PXL-NeXT start een nieuwe opleiding: ‘Resilient Supply Chain Architect’

De droogte en andere extreme weersomstandigheden, de oorlog in Oekraïne, de COVID-19-pandemie,  grondstoftekorten, personeelsgebrek,  de energieproblemen, … één voor één crisissen die een enorme impact hebben op wereldwijde toeleveringsketens en duurzame ontwikkelingen. Vlaanderen als slimme logistieke draaischijf in Europa komt hierdoor in een continue stress modus. PXL-NeXT start binnen deze context een nieuwe opleiding rond veerkracht in de logistiek: “Resilient Supply Chain Architect”.

Luc Geukens, lector PXL: “Resilient of veerkrachtige Supply Chains slaat op de capaciteit om in logistieke stresssituaties gezond en efficiënt te reageren. “Gezond” betekent dat met stresssituaties kan worden omgegaan zonder de bestaande bedrijfsprocessen te beschadigen. De bedrijfsprocessen moeten voldoende flexibel zijn om problemen op te vangen, er moet voldoende rek op zitten om in alle omstandigheden door te kunnen gaan. “Efficiënt” staat voor het op de juiste manier aanwenden van schaarse middelen, zoals mensen en cash in logistieke stresssituaties.”

Marc Coenen, lector Supply chain management binnen PXL: “Weerbaarheid kan je opbouwen, maar dat gaat niet vanzelf. Om bedrijven en organisaties hierin te ondersteunen zetten binnen PXL-NeXT een nieuwe opleiding op. Deze opleiding bestaat uit 14 sessies. Gezien de bijzondere nood richten we ons in eerste instantie naar professionals binnen de business, bedrijfsleiders en supply chain verantwoordelijken”.

Luc vult verder aan: “Binnen de opleiding Resilient Supply Chain Architect zoomen we in op de concrete actualiteit om bewustzijn te creëren van de potentiële risico’s die een normale bedrijfsvoering kunnen verstoren. Van hieruit gaan we in drie stappen bouwen aan een plan om weerbaar te worden. Dit start met het ‘Business Contingency Plan’ dat de onderneming voorbereidt op mogelijke kritische verstoringen in de bedrijfsvoering en dat de nodige acties omvat om deze verstoringen te vermijden of de gevolgen ervan in te perken. Binnen het  ‘Business Continuity Plan’ wordt uitgestippeld hoe we de crisis, wanneer ze zich voordoet, het hoofd gaan bieden.  Ten slotte wordt er via het ‘Disaster Recovery Plan’ op voorhand nagedacht hoe er kan teruggekeerd worden naar het normale, en welke middelen voorzien moeten worden om de schade te herstellen.”

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
metaverse
Artikel

We schieten uit de startblokken met de unieke opleiding ‘Metaverse Architect’

Event

Infodag PXL-NeXT 19 september: ontdek 36 postgraduaten en 100 korte opleidingen!

Op maandag 19 september organiseren we bij PXL-NeXT onze eerste infodag! 

Je bent doorlopend welkom op de Corda Campus, gebouw 1 (eerste verdieping) van 18u tot 21u.
De sessie van Erendiz Ates start om 18u30. Wil je deze sessie liever van thuis of op kantoor meevolgen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier!

Ontdek het programma hieronder! 

Pers

Een nieuw opleidingscentrum voor professionals is gelanceerd!

Op donderdag 9 juni werd een gloednieuw concept in het onderwijs gelanceerd, genaamd PXL-NeXT! Lees hier meer over de succesvolle lancering van ons opleidingscentrum.