Veilig en vereenvoudigd: de overgang naar SSO bij PXL-NeXT

5 months 1 week geleden

In een wereld waar digitaal leren de norm wordt, zijn we bij PXL-NeXT trots op onze vooruitstrevende aanpak van online opleidingen. Met een aanbod dat varieert van hybride klaslokalen tot onze online academy, zijn we helemaal klaar voor de digitale revolutie. Echter, met grote digitale sprongen komen ook grote verantwoordelijkheden, vooral op het gebied van online veiligheid.

sso wijzigen pxl next

Recente gebeurtenissen en de toenemende aandacht in de media voor digitale dreigingen zoals phishing, spyware, en andere vormen van internetfraude, hebben ons doen inzien dat het tijd is voor een upgrade. Onze missie? Een veiligere digitale omgeving voor iedereen die deel uitmaakt van de PXL-NeXT-familie.

Waarom de switch naar SSO?

De beslissing om over te schakelen naar een Single Sign-On (SSO) platform komt niet uit de lucht vallen. Het is het resultaat van uitvoerige analyses en de vastberadenheid om de beste bescherming te bieden tegen cyberdreigingen. Met SSO kunnen onze cursisten en medewerkers inloggen op al onze platformen met slechts één set inloggegevens. Dit betekent minder wachtwoorden om te onthouden en een verlaagd risico op beveiligingslekken.

Een ander voordeel van SSO is de verbetering van de gebruikservaring. Het biedt een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools, wat essentieel is in een leeromgeving die steeds meer op technologie leunt. Bovendien stelt het ons in staat om de toegangscontrole en het beheer van gebruikersrechten efficiënter te organiseren.

Wat betekent dit voor onze huidige gebruikers?

Voor onze huidige cursisten en docenten betekent dit een kleine verandering met grote voordelen. We vragen in de komende weken iedereen om hun huidige wachtwoord opnieuw in te stellen onder de nieuwe, strengere voorwaarden van het SSO-platform. Dit is een eenmalige moeite die zorgt voor een veiligere en meer gestroomlijnde toegang tot al onze online platformen.

Daarnaast moedigen we iedereen aan om hun persoonlijke profielen bij te werken. Dit zorgt niet alleen voor de meest actuele informatie, maar verhoogt ook de kansen op een gepersonaliseerde en vlotte leerervaring.

Ben jij een bestaande gebruiker en heb je nog een oud wachtwoord? Dan kan je meteen jouw nieuw wachtwoord instellen. Ga daarvoor naar jouw profiel. 

Stel een nieuw wachtwoord in via "Wachtwoord vergeten" op jouw profiel 

(Ben je cursist/docent? Log dan altijd in met je NextID ( @cursist.syntrapxl.be / @docent.syntrapxl.be ) account)

Een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools voor al onze gebruikers

Tot slot

De overstap naar een SSO-platform is een spannende ontwikkeling voor PXL-NeXT. Het benadrukt onze toewijding aan zowel innovatie in onderwijs als de veiligheid van onze digitale omgeving. We kijken uit naar de voordelen die deze verandering met zich mee zal brengen en bedanken iedereen voor hun medewerking en ondersteuning tijdens deze transitie.

Samen bouwen we aan een veiliger en toegankelijker leerplatform voor iedereen. Welkom bij de toekomst van leren bij PXL-NeXT!

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Infodag PXL
Event

Vragen over het aanbod van PXL-NeXT? Stel ze tijdens één van onze infomomenten!

Ook in 2024 hebben we heel wat infomomenten van Hogeschool PXL en PXL-NeXT voor jou in petto. Tijdens deze infomomenten kan je met al je vragen over levenslang leren terecht in gebouw D (PXL-NeXT). 

Schrijf je hier in

VOV-beurs
Event

VOV-beurs | 4 juni 2024

Op dinsdag 4 juni 2024 vind je PXL-NeXT terug op de VOV-beurs in het ICC in Gent. Dit jaar ligt de focus op 'Connecting L&D', de perfecte gelegenheid voor professionals in Learning & Development om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Meer informatie over deze beurs vind je onder de afbeelding.

Blog teaser AI
Pers

PXL-NeXT in de pers: Hogeschool PXL start postgraduaat AI Compliance Officer

De Hasseltse Hogeschool PXL biedt vanaf oktober een bijkomende opleiding aan voor wie zich wil verdiepen in AI-wetgeving.

Auteur: Pieterjan Van Leemputten