Evaluatie van beleid in functie van effectiviteit en efficiëntie

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Evaluatie van beleid in functie van effectiviteit en efficiëntie

Hoe pas je een effectief kader toe voor een doordacht beleid binnen je bestuur en baseer je je daarbij op de Europese methode van Regulatory Impact Assessment (RIA).

Hier krijg je praktische antwoorden op vragen over het proces, beleidscriteria, stakeholderbetrokkenheid en kwantitatieve impactanalyse, met directe toepassing op casestudies.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
Openbare besturen
Leervorm
Hybride leren

Over deze opleiding

Hoe kan je beleid op een goed geïnformeerde en breed geconsulteerde manier evalueren en een nieuw beleid initiëren? In deze les ontdek je een theoretisch kader dat je binnen je bestuur kan toepassen om effectief beleid te ontwikkelen. Je baseert je daarbij op de Europese methodiek van Regulatory Impact Assessment (RIA).

We beantwoorden vragen als: welk proces moet je doorlopen? Welke beleidscriteria zijn relevant? Welke vragen moet je stellen? Welke stakeholders betrek je? Op welk moment en op welke manier consulteer je stakeholders? Hoe kan je positieve en negatieve beleidseffecten identificeren?

Om de impactanalyse kwantitatief te onderbouwen, introduceren we ook enkele technieken om beleidseffecten te meten. Ten slotte pas je de theoretische kennis toe in de praktijk aan de hand van een concrete casestudy.

Voor wie

Beleidsmedewerkers en leden van het managementteam.

Programma

9u-12u: Wim Marneffe aan het woord

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Wim
Marneffe

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.