IT & Digital transformation

Toon alle opleidingen in deze sector
IT verandert de manier waarop mensen, bedrijven en organisaties werken fundamenteel. IT is zelfs vaak medeverantwoordelijk voor een disruptief business landschap. We zijn dagelijks getuige van de impact van Internet of Everything, digitale transformatie en artificiële intelligentie. Koppel theoretische diepgang aan praktische toepasbaarheid met als resultaat de mogelijkheid om inzichten te beiden voor de uitbouw van een performante IT-organisatie.
Toon alle opleidingen in deze sector
IT

Artificial Intelligence (AI) Business Architect

WAT IS EEN AI BUSINESS ARCHITECT? 


 Een AI Business Architect is iemand die de business challenges van een bedrijf kan vertalen naar artificiële intelligentie. Dit is een beroep met een geweldig grote toekomst.  Deze AI architect begrijpt als geen ander de technologische mogelijkheden van AI en brengt tevens de (nieuwe) AI competentienoden voor de onderneming in kaart. Vanuit deze inzichten kan de ‘architect’ nieuwe (haalbare) AI-cases uitdenken voor de eigen organisatie. Vervolgens stuurt hij een team aan om een case tot daadwerkelijke implementatie te brengen. Hierbij worden steeds de grenzen van het legale en van eventuele ethische of morele waarden afgetoetst. 


Binnen het opleidingsprogramma is er ook aandacht voor praktijkcases. Zo ontvangen we gastsprekers van bedrijven en kenniscentra die samen met de cursisten hun AI business idee laten uitwerken tot een volwaardig business plan en innovatietraject.

Verantwoordelijken IT & Digital transformation

Marijke Sporen - PXL

coördinator levenslang leren PXL-Digital & Postgraduaat AI Business Architect

g| +32 (0) 494 63 63 22
marijke.sporen@pxl.be

linkedin

Binnen het domein IT - Digital transformation integreren we op een unieke wijze de clusters Elektronica-ICT en Informatica.

Wim Guldentops - PXL-NeXT

Business Developer IT - Digital transformation

0476 57 04 92
wim.guldentops@pxl-next.be

linkedin

Jos Cielen - SyntraPXL

Business Developer - Netwerk & Software Developer

0496 28 73 56
jos.cielen@syntrapxl.be

linkedin

"In het kader van haar programma Levenslang Leren ontstaat er bij PXL-NeXT een nieuw platform waarmee we het voortouw nemen in tal van domeinen, denk aan artificiële intelligentie, drones, smart cities, esports, …

Ons community-driven onderwijsmodel staat centraal. Deze community bestaat uit cursisten uit het werkveld, expert-lesgevers, gastsprekers, bedrijven en onderzoekers. Het is onze ambitie om ondernemerschap te stimuleren en innovatieve ideeën uit het bedrijfsleven versneld in de markt te helpen zetten."