PXL-NeXT helpt bedrijven in het opzetten van digitale leeroplossingen

1 jaar 5 maanden geleden

De eerste afgestudeerden van het Postgraduaat Digital Learning Architect ontvingen op donderdag 30 juni hun certificaat. Dit postgraduaat richt zich op professionals die bedrijven strategisch willen bijstaan met digitaal leren.

Tom Vanhout, cursist zegt: “PXL-NeXT speelt goed in op de digitale trein! Klassieke leervormen ruimen plaats voor digitaal blended leervormen. Deze komen ruimschoots aan bod in de opleiding. Zowel in theorie als praktijk! DLA is een goede opleiding voor ondernemingen en haar medewerkers om hun de ‘why, how & what’ van ‘knowledge transfer’ anno 2022 bij te brengen!”

 

Digitaal leren op de werkvloer

Nieuwe vormen van leren ontstaan onder de noemer online leren of afstandsleren, massive open online courses, blended learning, enz. Voor werkenden is een flexibel leeraanbod nodig dat rekening houdt met de loopbaanbehoeften maar ook met de werkomstandigheden. Bedrijven worstelen dan weer met de zoektocht naar de optimale leeromgeving voor hun werknemers. Hoe organiseer je leercontent zodat werknemers die op het juiste moment kunnen vinden en raadplegen? Hoe definieer ik een centraal leerplatform voor mijn organisatie? Welke strategie gaan we uitrollen om de werknemers te enthousiasmeren voor deze digitale leervormen en hoe gaan we om met weerstanden?

Met dit postgraduaat wil PXL-NeXT bedrijven helpen om digitaal leren concreet te vertalen naar de werkvloer. Binnen het opleidingsprogramma is er ook aandacht voor praktijkcases. Zo ontvangen we gastsprekers en laten we cursisten concrete e-learning cases van bedrijven uitwerken tot een optimale leeromgeving voor de werknemers. Het volgen van een postgraduaat is niet alleen bijleren van experten in hun vakgebied, maar ook van elkaar. Netwerken maakt hiervan onderdeel uit.

Enkele voorbeelden die samen met bedrijven werden uitgewerkt:

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
logo Red Bull Campus Clutch
IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Event

Event: The Reality/Virtuality Continuum for future Life and work

Dat technologie een enorm groot deel van ons dagelijks leven is geworden, valt niet te ontkennen. Achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin komen we er misschien niet mee in aanraking, maar ons leven in het digitaal universum is enkel toegenomen.

Event

Terugblik naar Sciencepub: the reality/virtuality continuum for future life and work

Op 9 november namen we bij PXL-NeXT een tijdsmachine naar de toekomst in onze hybride sessie “the reality/virtuality continuum for future life and work”. Al onze vragen over de nieuwe digitale mogelijkheden en de hyperreële alternatieve wereld werden beantwoord. We blikken hier terug op een geslaagde Sciencepub.