PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

1 year 3 months geleden

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

Smarketing

"Binnen de wereld van Marketing en Sales zou 'Smarketing' wel eens het woord van 2023 kunnen worden. Smarketing omvat alle initiatieven om marketing en sales te integeren. Voor deze opleiding werken we samen met Markies Consulting, aanbieder van (digitale) strategie, marketing- en verkoopdiensten", zegt Francis Vos. 

Hans Smellinckx, docent Smarketing, vult aan: “De opleiding richt zich op het samenbrengen van de verkoop- en marketingteams om een geïntegreerde aanpak van klantenwerving en -behoud te creëren. Aan de hand van 8 modules - een combinatie van hybride opleidingen en hands-on workshops- wordt ingezoomd op belang van buyer & customer journey mapping, het ideaal klantprofiel, metrics-driven coaching en het samenstellen van krachtige Smarketingteams."

"De behoeften en eisen van de consument veranderen pijlsnel en als bedrijf daarop inspelen is cruciaal. Bovendien bestaat er nog geen doorgedreven marketing en sales (Smarketing) opleiding op dit niveau en voelen we een groeiende noodzaak in het bedrijfsleven”, vertelt Kurt Ghijsbrecht, docent Smarketing bij PXL-NeXT. 

“De opleiding loopt over 8 weken en start op 8 maart 2023. Fysiek gaan de lessen door op de Corda Campus in Hasselt, maar alle lessen kunnen ook vanop afstand gevolgd worden. Dit laat ons toe om straks heel België te verrijken met ‘Smarketing’-talent", aldus Dirk Vanstipelen, directeur van SyntraPXL. 

Meer weten over deze opleiding? Lees er snel alles over! 

Naar de opleiding

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Event

Vragen over het aanbod van PXL-NeXT? Stel ze tijdens één van onze infomomenten!

Event

VOV-beurs | 4 juni 2024

Op dinsdag 4 juni 2024 vind je PXL-NeXT terug op de VOV-beurs in het ICC in Gent. Dit jaar ligt de focus op 'Connecting L&D', de perfecte gelegenheid voor professionals in Learning & Development om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Meer informatie over deze beurs vind je onder de afbeelding.

Artikel

PXL lanceert nieuw postgraduaat Advanced Personal Trainer

In reactie op de groeiende vraag naar gekwalificeerde personal trainers en de voortdurende evolutie in de fitnessindustrie, heeft Hogeschool PXL in samenwerking met Aventuz Academy met trots het nieuwe postgraduaat Advanced Personal Trainer gelanceerd, als onderdeel van PXL-Next, het opleidingscentrum van PXL.