PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

1 maand 2 weken geleden

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

Smarketing

"Binnen de wereld van Marketing en Sales zou 'Smarketing' wel eens het woord van 2023 kunnen worden. Smarketing omvat alle initiatieven om marketing en sales te integeren. Voor deze opleiding werken we samen met Markies Consulting, aanbieder van (digitale) strategie, marketing- en verkoopdiensten", zegt Francis Vos. 

Hans Smellinckx, docent Smarketing, vult aan: “De opleiding richt zich op het samenbrengen van de verkoop- en marketingteams om een geïntegreerde aanpak van klantenwerving en -behoud te creëren. Aan de hand van 8 modules - een combinatie van hybride opleidingen en hands-on workshops- wordt ingezoomd op belang van buyer & customer journey mapping, het ideaal klantprofiel, metrics-driven coaching en het samenstellen van krachtige Smarketingteams."

"De behoeften en eisen van de consument veranderen pijlsnel en als bedrijf daarop inspelen is cruciaal. Bovendien bestaat er nog geen doorgedreven marketing en sales (Smarketing) opleiding op dit niveau en voelen we een groeiende noodzaak in het bedrijfsleven”, vertelt Kurt Ghijsbrecht, docent Smarketing bij PXL-NeXT. 

“De opleiding loopt over 8 weken en start op 8 maart 2023. Fysiek gaan de lessen door op de Corda Campus in Hasselt, maar alle lessen kunnen ook vanop afstand gevolgd worden. Dit laat ons toe om straks heel België te verrijken met ‘Smarketing’-talent", aldus Dirk Vanstipelen, directeur van SyntraPXL. 

Meer weten over deze opleiding? Lees er snel alles over! 

Naar de opleiding

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Het luxeprobleem dat er geen is (opinie)

Nieuws

De arbeidsdeal: een nieuwe weg naar talentontwikkeling in bedrijven

Vrijdag 31 maart staat ongetwijfeld aangestipt in de agenda’s van veel organisaties. De arbeidsdeal die de federale overheid doorvoerde schrijft immers voor dat bedrijven met 20 of meer medewerkers tegen die datum een gestructureerd opleidingsplan moeten voorleggen. De uitwerking ervan blijkt echter voor veel organisaties geen sinecure te zijn. Daarom nodigde Motmans & Partners, in samenwerking met PXL-NeXT, verschillende klanten uit om hen praktische tips aan te reiken en ondersteuning te bieden bij het implementeren van de arbeidsdeal.  

Event

Event: Data NeXT Level

Op 2 februari 2023 staat onze ruimte in de Corda Campus te Hasselt in het teken van all things data en Power BI. Tijd om je data-game naar het next-level te tillen tijdens hét ultieme evenement over data en Power BI! Echte experts op het gebied van data-analyse en visualisatie delen hun kennis en ervaringen!