PXL-NeXT start eerste opleiding ‘Smarketing’ in België

10 maanden geleden

Door de steeds toenemende digitalisering en het belang van online systemen zal gemiddeld 60% van het koopproces al voorbij zijn als sales daadwerkelijk aan de slag gaat. "De verhoudingen tussen traditionele 'Marketing' en 'Sales' gaan hierbij op de schop. PXL-NeXT reikt met de nieuwe Smarketingopleiding handvaten aan om marketing en sales te integreren", aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

Smarketing

"Binnen de wereld van Marketing en Sales zou 'Smarketing' wel eens het woord van 2023 kunnen worden. Smarketing omvat alle initiatieven om marketing en sales te integeren. Voor deze opleiding werken we samen met Markies Consulting, aanbieder van (digitale) strategie, marketing- en verkoopdiensten", zegt Francis Vos. 

Hans Smellinckx, docent Smarketing, vult aan: “De opleiding richt zich op het samenbrengen van de verkoop- en marketingteams om een geïntegreerde aanpak van klantenwerving en -behoud te creëren. Aan de hand van 8 modules - een combinatie van hybride opleidingen en hands-on workshops- wordt ingezoomd op belang van buyer & customer journey mapping, het ideaal klantprofiel, metrics-driven coaching en het samenstellen van krachtige Smarketingteams."

"De behoeften en eisen van de consument veranderen pijlsnel en als bedrijf daarop inspelen is cruciaal. Bovendien bestaat er nog geen doorgedreven marketing en sales (Smarketing) opleiding op dit niveau en voelen we een groeiende noodzaak in het bedrijfsleven”, vertelt Kurt Ghijsbrecht, docent Smarketing bij PXL-NeXT. 

“De opleiding loopt over 8 weken en start op 8 maart 2023. Fysiek gaan de lessen door op de Corda Campus in Hasselt, maar alle lessen kunnen ook vanop afstand gevolgd worden. Dit laat ons toe om straks heel België te verrijken met ‘Smarketing’-talent", aldus Dirk Vanstipelen, directeur van SyntraPXL. 

Meer weten over deze opleiding? Lees er snel alles over! 

Naar de opleiding

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
jobevent 2024
Event

PXL-Jobevent 2024

Pers

PXL-NeXT lanceert Finance Academy ism LVEB

Financiële profielen met de ambitie om levenslang te leren, kunnen zich voortaan melden bij de Finance Academy, een online leerplatform dat PXL-NeXT lanceert in samenwerking met de beroepsvereniging voor economische beroepen LVEB.

Event

Vragen over het aanbod van PXL-NeXT? Stel ze tijdens de infoavond van 22 november 2023

Woensdag 22 november is er opnieuw een infoavond van Hogeschool PXL en PXL-NeXT. Van 18u tot 21u kan je met al je vragen over levenslang leren vragen terecht in gebouw D (PXL-NeXT).