Smarketing: the art of sales & marketing

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Smarketing: the art of sales & marketing

Smarketing is de toekomst van elk bedrijf. Het is de samenwerking tussen marketing en sales, met de klant centraal. In verschillende modules leer je alles over het ideale marketing- en salesteam, doelstellingen zetten, het gebruik van data en natuurlijk trial en error.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Introductie

Er bestaat geen salesopleiding in Vlaanderen en zeker geen die ook marketing meeneemt als deel van het commercieel DNA van je bedrijf. Daarom slaan we de handen in mekaar met Markies om een sales & marketing opleiding op te starten. Want wil je groeien in uitdagende tijden, dan zijn beide teams en de alignering tussen hen van cruciaal belang voor jouw organisatie. Met een reeks van 8 sessies (3 webinars en 5 live avonden), krijg je een deepdive in de sales- en marketingorganisatie van de toekomst en krijg je concrete handvaten aangereikt over hoe je jouw teams kan upgraden. Zowel marketing & sales managers/directors als bedrijfsleiders vinden hier hun gading.
Extra troeven van deze opleiding:

Je leert
- sales en marketing beter op elkaar afstemmen;
- je doelgroep beter begrijpen ;
- efficiënter werken ten voordele van je resultaten;
- vinger aan de pols houden wat betreft de nieuwe technologieën die vandaag de dag voorhanden zijn voor elke sales en marketing professional.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot elke marketing en sales director die wil kijken naar hoe zowel marketing als sales teams beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Maar ook voor bedrijfsleiders is dit de ideale opleiding zodat zij hun marketing en sales perfect kunnen aansturen en optimaliseren.

Programma

Smarketing - module 1

8u

08/03/2023 – Verwelkoming en intro: Hoe breek je de silo’s tussen Marketing en Sales (18.00 – 22.00 u.)

Het wordt écht tijd dat marketing en sales gaan samenwerken! Maar hoe faciliteer je de samenwerking tussen deze 2 afdelingen met als doelen: meer kwalitatieve leads, hogere conversie van leads naar opportuniteiten, betere winratio’s, tevreden klanten die terugkomen en ambassadeur van je merk worden, …

15/03/2023 - Deep dive: Ideaal klantprofiel (18.00 – 22.00 u.)

Twee elementaire zaken die je als ondernemer vandaag op je netvlies moet hebben als het over #groei gaat: (1) Je moet begrijpen hoe een klant of prospect bij jou koopt, welke weg die aflegt en hoe je dat faciliteert (2) Je moet je ideaal klantprofiel bepalen om focus te houden.

Hoe bepaal je jouw ideaal klantprofiel?
Waarom is doelgroepbepaling zo belangrijk voor mijn bedrijf?
Hoe voorkom ik dat slechte klanten energie uit mezelf en mijn personeel halen?
Hoe word ik gelukkiger door mij te richten op de juiste klanten?

Smarketing - module 2

5u

22/03/2023 - Webinar: Buyer & Customer Journey (19.00 – 20.00 u.)

Na het bepalen van het ideaal klantprofiel is het tijd om de buyer en customer journey van je klanten uit te mappen. Hierdoor kan je content afstemmen op je prospect of klant, quick wins aanpakken om de “ervaring” voor je klant te optimaliseren (website, webinars, blogs, events,…), je mensen faciliteren om een nog betere ervaring te geven (automatisering, tools, training,…), alignering aankoopproces versus verkoopproces en tot slot, duidelijke afspraken definiëren rond rollen en verantwoordelijkheden in je bedrijf.

29/03/2023 - Deep dive: Nieuwe marketing & sales tactics / Methodologieën (18.00 – 22.00 u.)

Je hebt nu het pad in kaart dat je klant doorloopt, tijd voor actie! Uitdagende tijden vragen andere tools en tactics.

Klanten vragen een persoonlijke en relevante aanpak doorheen de contacten die ze hebben op marketing en sales vlak. Doel is om je handvaten te geven om morgen je teams direct beter te laten performen.

Smarketing - module 3

5u

19/04/2023 - Webinar: Marketing & sales KPI’s en metrics (19.00 – 20.00 u.)

Wat zijn dé KPI’s en metrics die je als marketing & sales team op je radar moet hebben? En zijn dit dezelfde als die van de bedrijfsleider? Je wil toch op één of andere manier meten of je acties succesvol zijn of niet, of je moet vertragen of gas geven of je moet bijsturen of meer budget vragen. Maar welke marketing & sales metrics zijn nu belangrijk? En hoe bouw je ze op? Wat wil je ermee bereiken? En voor wie maak je ze?

26/04/2023 - Deep dive: Hoe coach je metrics (18.00 – 22.00 u.)

Marketing & sales mensen trekken al snel een raar gezicht als je het hebt over het inplannen van een coachingsessie. Ze beschouwen het als een soort van controle en voelen zich belemmerd in hun vrijheid. Top marketing & sales mensen weten nochtans dat de essentie van coaching is dat de coachee zelf op zoek gaat naar de antwoorden waarom bijvoorbeeld een deal niet doorgaat of verder opschuift in de pipeline. Met andere woorden, ze beseffen snel dat ze hier nog beter van kunnen worden. In deze sessie krijg je concrete handvaten om dit morgen aan te pakken in je eigen organisatie.

Smarketing - module 4

5u

03/05/2023 - Webinar: Hoe zet je een future proof team op? (19.00 – 20.00 u.)

Traditioneel heb je twee silo’s in een bedrijf: aan de ene kant sales en aan de andere kant marketing, met elk hun specialisaties. Dat dit de meeste organisaties belemmert in hun groei is een evidentie, maar hoe zet je nu een team op dat toekomstgericht is en dat niet vervalt in silodenken? Een team waar de klant centraal staat!

10/05/2023 - Deep dive: Waarom heeft de sales rep van morgen een personal brand nodig? (18.00 – 22.00 u.)

Je bent je eigen professioneel hangbord, want mensen kopen van mensen en je hebt er dus alle belang bij ook je eigen personal brand zichtbaar te maken en ook in te zetten! Hoe kan je jezelf professioneler in de picture zetten? Welke kanalen moet je gebruiken en kan je inzetten in je personal branding.

Smarketing - evaluatie

4u

17/05/2023 – Presentatie + proclamatie (18.00 – 22.00 u.)

Tijdens de sessies werk je aan een case die je na afloop van de opleiding aan de groep presenteert.

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Geen voorkennis vereist
Koffie, frisdrank en broodjes worden voorzien

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!