Verbindend communiceren met een hoogbegaafd kind

€ 0.00
Vrijgesteld van BTW

Verbindend communiceren met een hoogbegaafd kind

Verbindend spreken met een hoogbegaafd kind: doe je dat dan mét of zonder hoogbegaafde bril op?  Ontdek meer inzichten in deze gratis webinar.

€ 0.00
Vrijgesteld van BTW

Over deze opleiding

Verbindend spreken vraagt om afstemming met je gesprekspartner. Je probeert je in te voegen en van daaruit connectie te maken. Maar hoe doe je dat met een hoogbegaafd kind? Ga je dan afstemmen op de hoogbegaafdheid of maak je de connectie eerder op het gevoelsniveau? En hoe zie of ervaar je het verschil? Tijdens dit gastcollege leer je hoe je als ouder, leraar of hulpverlener écht connectie kan maken met een (hoogbegaafd) kind en welke gesprekstechnieken daarbij kunnen helpen. De spreker, Klaar Hammenecker, illustreert maar zet ook vraag- en uitroepingstekens, confronteert én raakt met de vele verhalen uit haar praktijk. Door te oefenen met gesprekstechnieken in concrete casussen, leer je kijken door de ogen en voelen met de buik van een hoogbegaafd kind.

 

Voor wie

Onderwijsprofessionals en ouders.

Programma

  • 18u00-18u15: Welkom
  • 18u15-19u45: Webinar communiceren met een hoogbegaafd kind (deel 1)
  • 19u45-20u00: Pauze
  • 20u00-21u00: Webinar communiceren met een hoogbegaafd kind (deel 2).

 

De webinar wordt verzorgd door Klaar Hammenecker. Ze is kinderpsychologe met meer dan 20 jaren ervaring als zelfstandige psychologe in haar praktijk Weerkracht. Daarnaast is ze auteur en founder van 'MAMAgement', waar ze opvoedingsondersteuning biedt aan ouders met opvoedingsstress. Doorheen die jaren bouwde ze een bijzondere affiniteit en expertise op rond de socio-emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen. Deze expertise mocht ze reeds inzetten als inspirator bij het expertisecentrum hoogbegaafdheid Exentra.

Deze webinar is gratis, inschrijven is wel vereist.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.