Advanced Personal Trainer

€ 2900.00
Vrijgesteld van BTW

Advanced Personal Trainer

Tot op de dag vandaag kan iedereen personal trainer worden. Een diploma is niet vereist. Echter kan de begeleiding door een niet gekwalificeerde personal trainer ten koste gaan van de gezondheid van de klant. Vandaar wordt de vraag naar gekwalificeerde personal trainers steeds groter.

Aangezien de fitness- en personal trainer sector niet stilstaan, verwacht het werkveld dat ook gekwalificeerde personal trainers up-to-date blijven. Het Postgraduaat Advanced Personal Trainer komt tegemoet aan deze verwachting door een geavanceerd opleidingsprogramma aan te bieden. 

€ 2900.00
Vrijgesteld van BTW

Over deze opleiding

Een Postgraduaat Advanced Personal Trainer is een geavanceerd opleidingsprogramma ontworpen voor ervaren personal trainers die hun kennis en vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Dit programma biedt een diepgaande verkenning van anatomie, fysiologie, trainingswetenschappen en coachingstechnieken, met de focus op het begrijpen en toepassen van geavanceerde principes in de praktijk van personal training.

In elke module maken we de vertaalslag van de theoretische concepten naar de praktijk.

We bieden deze opleiding aan in samenwerking met Aventuz-Academy, opgericht door Johan Gerets, ex high performance coach van de Rode Duivels. Verder worden NASM & ACE accreditaties mee vermeld op het diploma daar de cursus door deze instanties gecontroleerd & goedgekeurd werd.

Voor wie

De doelgroep voor een Postgraduaat Advanced Personal Trainer bestaat meestal uit ervaren personal trainers die al een basisopleiding hebben afgerond en die hun kennis, vaardigheden en professionele competentie verder willen ontwikkelen. Dit kunnen professionals zijn die al werkzaam zijn in de fitnessindustrie en streven naar specialisatie, verdieping of certificering op gevorderd niveau. Daarnaast kunnen ook gezondheids- en welzijnsprofessionals zoals fysiotherapeuten, sportcoaches of voedingsdeskundigen geïnteresseerd zijn in het volgen van een Postgraduaat Advanced Personal Trainer om hun expertise uit te breiden naar personal training.

Programma

Het postgraduaat is verdeeld over 4 modules. Elke module kan apart gevolgd worden.
De lessen vinden plaats op de volgende data: 9-10-11 oktober, 6-7-8 november, 19-20-21 november, 17-18-19 december 2024 en op 24, 25, 26 januari 2025.  De lessen vinden telkens plaats van 08.00u tot 12.30u en van 13.30u tot 18.00u.

Online theorie examens vallen telkens in het eerste uur van de volgende module. Praktijkexamens van module 1, 2 en 3 vallen op zaterdag 18 januari. 

De lessen zijn een combinatie van hoor- en werkcollega’s, practica, stages, blended learning en intervisie (externe lesgevers/experten).
1. Module 1: Intake & Functional screening 
2. Module 2: Functional Movement
3. Module 3: Program Design
4. Module 4: Coaching

Elke module kan hierbij apart gevolgd worden.

Module 1: Intake & Functional Screening (24u les)
Het correct leren voorbereiden & afnemen van een intake-gesprek. Daarop volgend de juiste protocols leren toepassen bij een functionele screening met aandacht voor wetenschappelijke onderbouwing & blessurepreventie.
-Evaluatie van de gezondheidstoestand
-Identificatie van risicofactoren
-Ontwikkeling van individuele trainingsplannen
-Communicatie met andere gezondheidsprofessionals
-Ethiek en vertrouwelijkheid

Module 2: Functional Movement (48u les)
Het leren begrijpen & toepassen van fascia-release technieken, dynamische mobiliteitsvormen, corrective movements & functionele patronen.
-Begrip van functionele anatomie
-Analyse van bewegingspatronen
-Identificatie van disfuncties
-Ontwikkeling van correctieve strategieën
-Implementatie van functionele training

Module 3: Program Design (24u les)
Vanuit de juiste wetenschappelijke onderbouwing leren opstellen van programma’s voor atleten/niet-atleten. Daarbij aandacht voor principes zoals supercompensatie & regeneratieve curves bij het sporten.
-Analyse van individuele behoeften
-Ontwikkeling van gepersonaliseerde trainingsplannen
-Integratie van wetenschappelijke principes
-Aanpassing aan veranderende behoeften
-Monitoring en evaluatie

Module 4: Coaching (24u les)
De toepassing van coaching-technieken om een maximale impact te creëren voor de energie die je creëert in de zaal. Feedback, bijsturen & communicatie-tools zijn allemaal elementen die hierbij aan bod zullen komen.
-Communicatievaardigheden ontwikkelen
-Empathie en relatieopbouw
-Doelinstelling en motivatie
-Feedback en aanpassing
-Positieve psychologie

kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

  • MO* € 2320.00
  • KO** € 2030.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

1. Theorie: online examen via Kajabi Platform
2. Praktijk: beoordeeld door de lectoren die de modules onderwijzen 
3. Stage-evaluatie: beoordeeld door de stagementoren, de bezoekende lector en opvolging door de stagecoördinator

Module 1: 3 studiepunten (24u les)
Module 2: 6 studiepunten (48u les)
Module 3: 3 studiepunten (24u les)
Module 4: 3 studiepunten (24u les)

STAGE: 9 studiepunten (72u)

Je hebt één van deze diploma's op zak:
Educatieve Bachelor in het Scundair Onderwijs: Lichamelijke Opvoeding & Bewegings-recreatie
Professionele Bachelor Sport & Bewegen
Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegings¬wetenschappen
Master in de Revalidatie¬wetenschappen en Kinesitherapie
Beschik je niet over één van de bovenstaande diploma’s, maar heb je wel een bachelor- of masterdiploma uit een ander domein en heb je toch grote interesse? Werk dan eerst het voorbereidend traject af met vakken zoals anatomie, trainingsleer, fitness, … Daarna kan je jezelf verder ontplooien in het uitdiepend postgraduaat Advanced Personal Trainer. Informeer je verder tijdens een intake met de coördinator.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.