Datawijs beleid maken op school - basisonderwijs

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Datawijs beleid maken op school - basisonderwijs

Je leert in deze opleiding wat je allemaal kan met de nieuwe datawijzer van de doorlichting in het basisonderwijs.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

Je wil graag je buikgevoel objectiveren aan de hand van data. De nieuwe datawijzer van de doorlichting kan je hierbij helpen. Je leert in deze opleiding wat je allemaal met de datawijzer kan, je past het onmiddellijk toe voor je eigen school en je krijgt handvatten hoe je data kan gebruiken om je beleid te versterken.

Voor wie

Basisonderwijs: directies, beleidsmedewerkers en zorgleerkrachten die op school toegang hebben tot het thema ‘statistieken’ op mijn onderwijs.  

Programma

8u30 - 9u30
inleiding over datawijs beleid maken: Welke bronnen zijn er? Welke dienen waarvoor? Waarin is de nieuwe datawijzer anders dan de andere bronnen?
9u30-10u15
We verkennen het hoofddashboard van de datawijzer: welke info kan je hierop terugvinden? Je kan stap voor stap voor je eigen school mee doen.
10u15 - 10u30
pauze
10u30 - 11u30
We verkennen het positioneringsprofiel van de datawijzer. Je kan stap voor stap voor je eigen school mee doen.
11u30 - 12u
we tonen de mogelijkheden van de flow-functie (deel 1)
12u - 13u
lunch
13u - 13u45
We verkennen de flow-functie (deel 2)van de datawijzer. Je kan stap voor stap voor je eigen school mee doen.
13u45-14u00
pauze
14u00 - 15u30
We tonen voorbeelden hoe je de datawijzer in je beleid kan verwerken. Dit geeft je inspiratie om achteraf in je eigen school verder uit te werken.

Docent

Saskia Michielsen was 15 jaar schooldirecteur en operationeel directeur binnen GO!Scholengroep Fluxus. Hier begeleidde ze pedagogische, innovatieve en operationele veranderingen zoals de begeleiding van vakwerkgroepen, ontwikkelen van innovatieve software, begeleiden van de zakelijke processen na een fusie, opmaken en uitrollen van beleidsplannen. Daarnaast behaalde ze een Executive MBA wat haar een breder zicht geeft op processen in onderwijs. 
Ze werkt nu als zelfstandig consultant bij Catalista BV om scholen te begeleiden bij datagedreven veranderingsprocessen. Data gebruiken als ondersteuning bij gedragen veranderingen is haar invalshoek.

PXL-Education voorziet via https://hulpindeklas.pxl.be de mogelijkheid om een leraar te laten vervangen tijdens de navorming door een student. Deze tool wil scholen en studenten PXL-Education met elkaar in contact brengen om deze vervangingen te regelen.

De deelnemers nemen hun eigen laptop mee en zorgen op voorhand dat ze toegang hebben tot de module statistieken in ‘mijn onderwijs’ zodat ze de datawijzer kunnen gebruiken.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.