Teachers@ breakfast ‘Kinderarmoede ontstaat in de eerste 1000 dagen’

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Teachers@ breakfast ‘Kinderarmoede ontstaat in de eerste 1000 dagen’

Gratis lezing met ontbijt van Noël Slangen over kansarmoede.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Introductie

Eén op zeven kinderen wordt in ons land geboren in een kansarm gezin. Kinderarmoede ontstaat in de eerste 1000 dagen. Wanneer een kind vier jaar wordt is de helft van de race al gelopen. De zintuigen van een kind ontwikkelen zich namelijk vooral in de eerste maanden. Het hoogtepunt van taalontwikkeling ligt tussen de zesde en de negende maand na de geboorte. Kinderen in armoede groeien vaker op in een omgeving met veel minder prikkels en meer stress. Hoe halen we kwetsbare kinderen uit hun isolement? Hoe zorgen wij ervoor dat ook zij op jonge leeftijd prikkels krijgen en gestimuleerd worden? En wie kan het verschil maken? 

Benieuwd naar de lezing van Noël Slangen? Schrijf je dan in voor deze zeer boeiende lezing met ontbijt.

Doelgroep

Het brede onderwijsveld en junior-collega's PXL-Education

Programma

Verloop:

08.00u – 08.45u: Ontbijt
08.45u – 09.45u: Lezing ‘kansarmoede’ door Noël Slangen
09.45u – 10.00u: Vragenronde
10.00u: Einde

Leslocatie: Campus Elfde Linie, restaurant

Docent: Noël Slangen

Noël Slangen(1965) is voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting, waar hij kinderpsychiater Peter Adriaenssens opvolgde. Het grote publiek kent hem als de bekendste communicatieadviseur van ons land. Hij adviseerde maar liefst vijf Eerste Ministers. Die job zei hij in 2012 vaarwel met de verkoop van zijn communicatieondernemingen. Uit liefde voor zijn thuisprovincie Limburg werd hij in 2020 algemeen directeur van POM Limburg, de economische regisseur van die provincie. Als opiniemaker en columnist kan men hem wekelijks lezen in de kranten Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg en als gast bij verschillende televisiezenders. Slangen heeft vier kinderen, twee kleinkinderen en is gehuwd met schrijfster Bettie Elias.

PXL-Education voorziet via Hulp in de Klas de mogelijkheid om een leraar te laten vervangen tijdens de navorming door een student .
Deze tool wil scholen en studenten PXL-Education met elkaar in contact brengen om deze vervangingen te regelen.

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!