Teachers@Breakfast 'Onderwijsinnovatie: onderwijsonderzoek aan PXL'

€ 40.00 incl.
€ 33.06 excl.

Teachers@Breakfast 'Onderwijsinnovatie: onderwijsonderzoek aan PXL'

€ 40.00 incl.
€ 33.06 excl.

Introductie

Je altijd al afgevraagd wat het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie net doet? Wat zij voor jou kunnen betekenen? Of wil je graag een inkijk in het onderzoek en de toekomstplannen? Dan nodigen we je graag uit om mee aan tafel te schuiven, te luisteren en je vragen los te laten op onze spreker.

Doelgroep

Student-leraren, leraren kleuter, lager of secundair onderwijs

Programma

Tijdens de lezing zal Dorien Jansen ingaan op een aantal onderzoeksprojecten die vanuit het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie een impact creëren op het beroep van leraar in alle onderwijsniveaus. Op basis van de profielen van de aanwezigen, maakt ze een selectie van de meest relevante projecten. Ze biedt interessante en belangrijke inzichten die deze onderzoeken opbrachten aan en brengt de output van een aantal projecten mee. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, dieper in te gaan op de andere onderzoeken en krijgen deelnemers een kleine inzage in het toekomstig onderzoek.  

Voorbeelden van onderzoekstopics die aan bod kunnen komen, zijn talentgericht werken met kleuters, leesbeleid op school en liever lezen project, ouderbetrokkenheid, zelfregulerend leren in het lager onderwijs, content mapping en veelzijdig bewegen voor leraren LO, duaal en werkplekleren, arbeidsrijpheid, welbevinden op school, …  

Verloop:

  • 8u – 8u45: Ontbijt
  • 8u45 – 9u40: Lezing ‘Onderwijsinnovatie’ door Dorien Jansen
  • 9u40 – 10u: Vragenronde
  • 10u: Einde

Spreker:

Dorien Jansen is onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie en combineert haar enthousiasme met lef en nuchterheid om haar medewerkers te ondersteunen en te coachen in het uitvoeren van hun onderzoek. Ze is doctor in de Educational Science en is bedreven in de topics van diversiteit en inclusie, UDL en redelijke aanpassingen voor studenten/leerlingen met een functiebeperking. Daarnaast heeft ze een sterke interesse in het talentgericht werken en leren en voert ze, samen met haar collega’s, heel wat onderzoek uit naar verschillende topics binnen het onderwijs en dit zowel op het niveau van kleuter, lager als secundair en hoger onderwijs. 

Locatie: Campus PXL

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Dorien
Jansen

PXL-Education voorziet via Hulp in de Klas de mogelijkheid om een leraar te laten vervangen tijdens de navorming door een student .

Deze tool wil scholen en studenten PXL-Education met elkaar in contact brengen om deze vervangingen te regelen.

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!