AI Business & cases

€ 1452.00 incl.
€ 1200.00 excl.

AI Business & cases

Artificiële intelligentie, kortweg AI, verovert de wereld aan een ongezien tempo en in elke sector zijn de mogelijkheden legio. Deze technologie maakt vandaag oplossingen mogelijk die voorheen technisch onhaalbaar waren. AI heeft nu al een enorme invloed op ons dagelijks leven: chatbots, autonome drones en zelfrijdende auto’s, slimme thermostaten, smart assistants van Siri, Amazon Alexa, Google Assistant, robots & AI, het stellen van medische diagnoses enz…

€ 1452.00 incl.
€ 1200.00 excl.

Welkom

WAT IS EEN AI BUSINESS ARCHITECT?

Een AI Business Architect is iemand die de business challenges van een bedrijf kan vertalen naar artificiële intelligentie. Dit is een beroep met een geweldig grote toekomst.  Deze AI architect begrijpt als geen ander de technologische mogelijkheden van AI en brengt tevens de (nieuwe) AI competentienoden voor de onderneming in kaart. Vanuit deze inzichten kan de ‘architect’ nieuwe (haalbare) AI-cases uitdenken voor de eigen organisatie. Vervolgens stuurt hij een team aan om een case tot daadwerkelijke implementatie te brengen. Hierbij worden steeds de grenzen van het legale en van eventuele ethische of morele waarden afgetoetst.

Binnen het opleidingsprogramma is er ook aandacht voor praktijkcases. Zo ontvangen we gastsprekers van bedrijven en kenniscentra die samen met de cursisten hun AI business idee laten uitwerken tot een volwaardig business plan en innovatietraject.

Doelgroep

Dit postgraduaat richt zich naar verschillende profielen op de arbeidsmarkt.

Het kan interessant zijn voor projectmanagers, business analisten, team leaders. Maar ook voor industrieel- of burgerlijk ingenieurs, informatici en data science professionals. Bovendien zijn ook proces engineers, juristen, humane wetenschappers, economisten of zeer diverse profielen uit sectoren zoals bouw, logistiek, health, milieu, landbouw, overheden,... welkom.

De cursist beschikt over een bachelor- of masterdiploma. Voorkennis is niet noodzakelijk aangezien de modules zo zijn opgebouwd dat er vertrokken wordt vanuit de basisaspecten van elk specifiek vakgebied. Vrijstellingen kunnen aangevraagd worden voor een module, na contact met de coördinator.

Ook als pas afgestudeerde Bachelor of Master kan je deze opleiding aanvatten om je horizon te verbreden.

Als je niet over een bachelor- of masterdiploma beschikt, neem je best eerst contact op met de coördinator.

Programma

We helpen je onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Welke toepassingen kun je voor je eigen organisatie ontdekken?
  • Welke (nieuwe) expertise heb je nodig om een succesvol team op te bouwen dat AI in jouw organisatie kan gaan implementeren?
  • Wat is de relatie tussen AI, innovatie en nieuwe business modellen en wie moet je bij het traject betrekken?
  • Welke technologieën en tools staan tot je beschikking om artificial intelligence systemen te ontwikkelen?
  • Welke gevolgen kan AI hebben voor de arbeidsorganisatie, het management en de werkgelegenheid?

We gaan in kleinere teams van 2 à 3 cursisten aan de slag met één van de cases die door bedrijven worden voorgesteld. Met een eerder praktische dan theoretische aanpak ontdekken we de antwoorden op bovenstaande vragen. Wat is nu al praktisch toepasbaar en hoe zet je dat om in een rendabele business? Wat is nu al praktisch toepasbaar en hoe zet je dat om in een rendabele business?

kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 960.00
  • KO** € 840.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!