PXL-NeXT biedt meer dan een pleister op de wonde

1 year 4 months geleden

Door vinger aan de pols te houden bij bedrijven en partners slaagt PXL-NeXT erin om in sneltempo professionele opleidingen uit de grond te stampen. De opleidingen zijn gebaseerd op de noden van de markt en worden gegeven door experten uit het werkveld. “Op verschillende fronten ervaren we de nood aan nieuwe opleidingen”, zegt Hannelore Schuurmans, salesmanager bij PXL-NeXT.

Tal van sectoren staan voor grote uitdagingen en hebben daarom nood aan specifieke opleidingen. “PXL-NeXT heeft een groot netwerk van organisaties en bedrijven”, geeft Schuurmans aan. “Door regelmatig samen te zitten, kunnen we de vernieuwingen maar ook noden in de huidige markt detecteren. Bedrijven geven vaak zelf aan nood te hebben aan specifieke opleidingen. Ze willen bijvoorbeeld inzetten op digitalisering of het aanwerven van nieuwe werkkrachten.”

PXL-NeXT waakt over de kwaliteit van haar professionele opleidingen. “Het lanceren van een opleiding is een dynamisch proces waarin we inspelen op de noden van de markt hetgeen enkel lukt wanneer er verwevenheid is met het werkveld. Dit enerzijds door ons netwerk en anderzijds door een groot team van docenten met veel expertise, ervaring en ownership binnen hun eigen vakgebied.”

Unieke opleidingen op maat

Afgelopen jaar heeft PXL-NeXT heel wat nieuwe opleidingen uit de grond gestampt. “De opleiding Recruitment Marketing kwam er omdat bedrijven vastliepen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers”, vertelt Schuurmans. “Door met specialisten uit dit vakgebied te overleggen, bleek dat bedrijven nood hebben aan ondersteuning om hun vacatures beter in de markt te zetten. We hebben hiervoor gepraat met enkele partners die bereid waren hun knowhow te delen. Tijdens de opleiding tonen we cursisten wat anders kan en laten we ze een case uitwerken toegepast op hun bedrijf. We helpen bedrijven dus niet enkel met de theorie maar helpen hen ook met de implementatie in hun eigen organisatie.”

“In juni lanceerde PXL-NeXT de opleiding Metaverse Business Architect om bedrijven kennis te laten maken met de metaverse wereld. Er is omwille van het grote succes zelfs al een tweede editie gepland. Bij het postgraduaat eArts kan je kennis en vaardigheden verwerven om digitale, artistieke ervaringen te creëren via de nieuwste technologische mogelijkheden. De opleiding Data Strategist helpt dan weer bedrijven met innovatie dankzij data. Voor ieder wat wils.”

Bekijk ons opleidingsaanbod

Focus op hybride opleidingen

“Heel wat bedrijven zijn vragende partij naar hybride en digitale opleidingen”, zegt Schuurmans. “Ze willen de kennis van medewerkers up to date houden en naar een NeXT level brengen, maar kunnen hun vaak niet missen op de werkvloer. PXL-NeXT heeft hiervoor geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur om hybride opleidingen mogelijk te maken. Alle opleidingen kunnen vanop afstand gevolgd worden en in de toekomst zullen we ze ook online aanbieden. Ook daar spelen we in op de noden van de markt.”

bron: Made In 

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Kampse rouwtherapeut brengt doeboek voor kinderen uit

Pers

PXL-NeXT in de pers: Hoe hoogbegaafden het moeilijk krijgen tijdens hun studies: ‘Ze voelen zich soms erg eenzaam, omdat ze het idee krijgen dat ze anders zijn’

Hoogbegaafde studenten hebben het in het hoger onderwijs vaak erg moeilijk. Daarom start hogeschool PXL als eerste instelling met een aangepast traject voor leraren in opleiding die zelf hoogbegaafd zijn. ‘Heel wat hoogbegaafden presteren onvoldoende’, zegt coördinator Michelle Dewulf (32) in een interview met De Morgen.

Event

Herbeleef onze AI Leap Day!

Op donderdag 29 februari vond eindelijk onze langverwachte AI Leap Day plaats! Tijdens dit evenement dompelden we de aanwezigen nog dieper onder in de boeiende wereld van AI met interessante keynotes van Prof. Dr. Zachary Chase Lipton (Carnegie Mellon University), Matthias Verlinde en Cédric Vandelaer (Cegeka) en Alexander Frimout (ACA Group) en aansluitend onze AI Experience Fair met interactieve showcases. Afsluiten deden we met een unieke, ongeziene Live AI & Virtual DJ set van Laura Hoogland. Kortom, een innovatieve namiddag om niet snel te vergeten.