PXL-NeXT biedt meer dan een pleister op de wonde

1 jaar 2 maanden geleden

Door vinger aan de pols te houden bij bedrijven en partners slaagt PXL-NeXT erin om in sneltempo professionele opleidingen uit de grond te stampen. De opleidingen zijn gebaseerd op de noden van de markt en worden gegeven door experten uit het werkveld. “Op verschillende fronten ervaren we de nood aan nieuwe opleidingen”, zegt Hannelore Schuurmans, salesmanager bij PXL-NeXT.

Tal van sectoren staan voor grote uitdagingen en hebben daarom nood aan specifieke opleidingen. “PXL-NeXT heeft een groot netwerk van organisaties en bedrijven”, geeft Schuurmans aan. “Door regelmatig samen te zitten, kunnen we de vernieuwingen maar ook noden in de huidige markt detecteren. Bedrijven geven vaak zelf aan nood te hebben aan specifieke opleidingen. Ze willen bijvoorbeeld inzetten op digitalisering of het aanwerven van nieuwe werkkrachten.”

PXL-NeXT waakt over de kwaliteit van haar professionele opleidingen. “Het lanceren van een opleiding is een dynamisch proces waarin we inspelen op de noden van de markt hetgeen enkel lukt wanneer er verwevenheid is met het werkveld. Dit enerzijds door ons netwerk en anderzijds door een groot team van docenten met veel expertise, ervaring en ownership binnen hun eigen vakgebied.”

Unieke opleidingen op maat

Afgelopen jaar heeft PXL-NeXT heel wat nieuwe opleidingen uit de grond gestampt. “De opleiding Recruitment Marketing kwam er omdat bedrijven vastliepen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers”, vertelt Schuurmans. “Door met specialisten uit dit vakgebied te overleggen, bleek dat bedrijven nood hebben aan ondersteuning om hun vacatures beter in de markt te zetten. We hebben hiervoor gepraat met enkele partners die bereid waren hun knowhow te delen. Tijdens de opleiding tonen we cursisten wat anders kan en laten we ze een case uitwerken toegepast op hun bedrijf. We helpen bedrijven dus niet enkel met de theorie maar helpen hen ook met de implementatie in hun eigen organisatie.”

“In juni lanceerde PXL-NeXT de opleiding Metaverse Business Architect om bedrijven kennis te laten maken met de metaverse wereld. Er is omwille van het grote succes zelfs al een tweede editie gepland. Bij het postgraduaat eArts kan je kennis en vaardigheden verwerven om digitale, artistieke ervaringen te creëren via de nieuwste technologische mogelijkheden. De opleiding Data Strategist helpt dan weer bedrijven met innovatie dankzij data. Voor ieder wat wils.”

Bekijk ons opleidingsaanbod

Focus op hybride opleidingen

“Heel wat bedrijven zijn vragende partij naar hybride en digitale opleidingen”, zegt Schuurmans. “Ze willen de kennis van medewerkers up to date houden en naar een NeXT level brengen, maar kunnen hun vaak niet missen op de werkvloer. PXL-NeXT heeft hiervoor geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur om hybride opleidingen mogelijk te maken. Alle opleidingen kunnen vanop afstand gevolgd worden en in de toekomst zullen we ze ook online aanbieden. Ook daar spelen we in op de noden van de markt.”

bron: Made In 

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT in de pers: Van kaars kopen tot bijleren over rouw: Rustpunt Begrafenissen houdt opnieuw hartenmarkt

Event

PXL-Jobevent 2024

Met het PXL-Jobevent wil Hogeschool PXL de afstuderende studenten maximale kansen bieden in hun zoektocht naar een eerste job. Het is ook een unieke kans voor alle andere studenten om goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats of een bijverdienste als jobstudent of werkstudent!

Het PXL-Jobevent vindt plaats op donderdag 15 februari 2024 van 13.00u tot 16.00u in de Esplanade (Trixxo Arena) op Park H. 

Meer info en inschrijven via pxl.be/jobevent

Pers

PXL-NeXT in de pers: expert werpt licht op 12-jarige jongen die hoger IQ heeft dan Einstein: "Zonder begeleiding kan hoogbegaafd kind met depressies of schooluitval kampen"

Zopas haalde Rory Bidwell, een jongen van 12 uit het Verenigd Koninkrijk, wereldwijd het nieuws met een IQ-score van 162. Daarmee scoort hij hoger dan Albert Einstein, die naar verluidt een IQ van 160 had. Maar is een hoge IQ-score een garantie voor goede schoolresultaten? En is het een goed idee om een hoogbegaafd kind een klas te laten overslaan? Wij vroegen het aan experte Michelle Dewulf van Hogeschool PXL in Hasselt. “In het geval van IQ betekent ‘meer’ niet meteen ‘beter’.”