Metaverse Business Architect

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Metaverse Business Architect

De metaverse zal onze manier van werken, entertainment en ontspanning drastisch veranderen. Het is daarom belangrijk om te weten wat de metaverse is en hoe deze werkt. 

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Introductie

Wereldwijd investeren reeds talloze bedrijven in de metaverse en alle bijhorende deelcomponenten om zo de competitie ver achter zich te laten. Zo veranderde Facebook zijn naam in Meta om duidelijk te maken dat ze geloven in de toekomst van de metaverse en hierin koploper willen worden. Ook in België zien meer en meer bedrijven en professionals de voordelen van de metaverse in.

Termen zoals Web3, Blockchain, NFT en Crypto zal u zeker en vast al hebben gehoord, maar wat betekenen ze en waarom vormen ze essentieel deel van de metaverse? Wat is Ethereum en waarom heb ik het nodig? Hoe kan ik mijn merk en producten toonbaar maken in virtuele werelden? Dankzij de opleiding Metaverse Architect krijgt u een antwoord op al uw vragen en zal u een echte expert worden en de metaverse optimaal kunnen inzetten als professional of bedrijf. Met deze opleiding gaan we nog een stap verder en staat ook praktijk en beleving centraal. Er worden namelijk VR headsets voorzien zodat het mogelijk is om virtuele werelden of trainingen daadwerkelijk te ervaren. Metaverse architecten zijn breed inzetbaar in diverse sectoren. Zo kunnen ze niet alleen het verschil maken in softwarebedrijven, maar even zeer in marketing- en reclamebureaus.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op verschillende profielen:

Ondernemers
Zaakvoerders
Professionals die de volgende stap in digitale transformatie omarmen
Projectmanagers
Marketingprofessionals
Onderwijsprofessionals
Eventmanagers
Afgestudeerden uit diverse bachelor- of masteropleidingen
...

Programma

De opleiding bestaat uit drie modules. De insteek van de opleiding is hands-on en wordt gegeven door experten in hun vakgebied. We zullen de virtuele werelden ook instappen met behulp van VR headsets.

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema digitalisering.

Module 1: Web3

In deze module worden de bouwstenen van de metaverse grondig uitgelegd. Er zal dieper worden ingegaan op blockchain, crypto en NFTs. Wat is blockchain? Hoe verhoudt deze zich tot crypto? Heb ik crypto nodig om een NFT te kopen? Wat is een NFT en wat kan ik ermee doen in de metaverse? We gaan niet alleen theoretisch te werk, maar focussen ook op de praktijk en de ervaring, door bijvoorbeeld een profiel aan te maken op verscheidende Web3 services. Aan het einde van deze opleiding beschik je over de nodige kennis en vaardigheden om de metaverse in al zijn facetten verder te benutten. We vliegen er meteen in en gaan je ook kennis laten maken met VR via de aanwezige headsets. 
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker
31/01/2023 Introductie Tom Hermans
07/02/2023 Het Metaverse Ecosysteem Tom Hermans

Module 2: Digital Assets & Gen Z

Nadat we de bouwstenen van de metaverse hebben toegelicht, gaan we verder focussen op digitale middelen en munten. Deze spelen namelijk een belangrijke centrale rol in de metaverse economie en vereisen daarom extra aandacht. Hoe kan ik virtueel vastgoed kopen? Kan ik beleggen in digitale munten? Kan ik zelf digitale assets maken en verkopen? Daarnaast gaan we ook dieper in op het belang van de metaverse in het dagelijkse leven van de Gen-Z generatie en welke marketingopportuniteiten dit met zich meebrengt om deze jonge, digitale doelgroep te bereiken. Waarom organiseren Gucci en Nike evenementen in videogames en andere virtuele werelden? Waarom worden er concerten gegeven in Fortnite? Opnieuw bekijken we de nodige tools en blijft het ervaren van VR centraal staan.
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker
14/02/2023 Het Belang Van Cryptocurrencies In De Metaverse Tom Hermans/Werner-Édouard de Saeger van Nattenhaesdonck (Interlegis)
28/02/2023 Gen-Z & De Metaverse Tom Hermans

Module 3: Metaverse Business & Cases

Hoe kan ik de metaverse integreren in de volledige bedrijfsstrategie? In deze module gebruiken we alle verworven kennis om de metaverse en al zijn deelaspecten strategisch te kunnen inzetten op professioneel vlak. Hoe en waarom zou ik een bedrijfsevenement of -beurs in de metaverse organiseren? Wat is het nut van opleidingen en trainingen in VR en AR? Hoe verhoog ik de productiviteit van mijn vergaderingen door ze te organiseren in de metaverse?

Je gaat ook zelf aan de slag door een metaverse business case uit te werken in kleine teams. Samen met andere cursisten leer je zo een concreet metaverse businessplan te schrijven. We begeleiden je om deze nieuwe inzichten en technologische uitdagingen om te zetten naar marktklare oplossingen en de juiste doelgroep te bereiken. Dit doen we samen met bedrijven die hun metaverse business case komen voorstellen. Ook de VR headsets blijven ter beschikking om je case optimaal te kunnen uitwerken.
Datum Onderwerp Docent/Gastspreker
07/03/2023 Digital Assets & NFTs Tom hermans/Ann Claes (Mutani)
14/03/2023 Werken In De Metaverse Tom Hermans/Evarest Schoofs (OneBonsai)
21/03/2023 Marketing & Events In De Metaverse Tom Hermans/FraktionX
28/03/2023 De Metaverse Binnen De Bedrijfsstrategie Tom Hermans/Steven Stumpf
18/04/2023 Presentatie

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

Werner-Édouard
de Saeger van Nattenhaesdonck

kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

PRAKTISCH
De opleiding Metaverse Business Architect bestaat uit drie modules. De wekelijkse avondlessen worden gegeven door erkende docenten en ervaringsdeskundigen uit de sector. Een groot deel van de theorielessen zijn zowel op locatie (Corda Campus) als online op afstand te volgen. Zo bepaal je helemaal zelf hoe en wanneer je de opleiding volgt.

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt €1.200 (excl. BTW)
De opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Betalingen via KMO-portefeuille worden aanvaard. Voor meer informatie over de betalingsmodaliteiten kan je terecht op het telefoonnummer +32 (0)11 77 57 05

DATA
De opleiding start op dinsdag 31 januari 2023.
De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 18.00 tot 22.00 uur en lopen tot eind april.

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!