AI Technology

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

AI Technology

Artificiële intelligentie, kortweg AI, verovert de wereld aan een ongezien tempo en in elke sector zijn de mogelijkheden legio. Deze technologie maakt vandaag oplossingen mogelijk die voorheen technisch onhaalbaar waren. AI heeft nu al een enorme invloed op ons dagelijks leven: chatbots, autonome drones en zelfrijdende auto’s, slimme thermostaten, smart assistants van Siri, Amazon Alexa, Google Assistant, robots & AI, het stellen van medische diagnoses enz…

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
IT & Digital transformation
Leervorm
Hybride leren

Welkom

WAT IS EEN AI BUSINESS ARCHITECT?

Een AI Business Architect is iemand die de business challenges van een bedrijf kan vertalen naar artificiële intelligentie. Dit is een beroep met een geweldig grote toekomst.  Deze AI architect begrijpt als geen ander de technologische mogelijkheden van AI en brengt tevens de (nieuwe) AI competentienoden voor de onderneming in kaart. Vanuit deze inzichten kan de ‘architect’ nieuwe (haalbare) AI-cases uitdenken voor de eigen organisatie. Vervolgens stuurt hij een team aan om een case tot daadwerkelijke implementatie te brengen. Hierbij worden steeds de grenzen van het legale en van eventuele ethische of morele waarden afgetoetst.

Binnen het opleidingsprogramma is er ook aandacht voor praktijkcases. Zo ontvangen we gastsprekers van bedrijven en kenniscentra die samen met de cursisten hun AI business idee laten uitwerken tot een volwaardig business plan en innovatietraject.

Doelgroep

Dit postgraduaat richt zich naar verschillende profielen op de
arbeidsmarkt. Het kan interessant zijn voor projectmanagers, business
analisten, team leaders. Maar ook voor industrieel- of burgerlijk
ingenieurs, informatici en data science professionals. Bovendien zijn
ook proces engineers, juristen, humane wetenschappers, economisten of
zeer diverse profielen uit sectoren zoals bouw, logistiek, health,
milieu, landbouw, overheden,... welkom.

De cursist beschikt over een bachelor- of masterdiploma. Voorkennis is niet noodzakelijk aangezien de modules zo zijn opgebouwd dat er vertrokken wordt vanuit de basisaspecten van elk specifiek vakgebied. Vrijstellingen kunnen aangevraagd worden voor een module, na contact met de coördinator.

Ook als pas afgestudeerde Bachelor of Master kan je deze opleiding aanvatten om je horizon te verbreden.

Als je niet over een bachelor- of masterdiploma beschikt, neem je best eerst contact op met de coördinator.

Programma

In de module Technology beogen we voornamelijk inzicht te geven in de diverse technologische evoluties die AI wereldwijd ondergaat. We zoomen in op de synergie tussen hardware (sensoren, GPU, robots, drones, …) en AI-software. Cloud, hybrid & edge computing wordt gedetailleerd toegelicht met concrete voorbeelden en de pro’s en contra’s van deze data systemen. We overlopen de diverse programmeertalen (Python, Java, Lisp, Prolog, R, …) die in het AI-domein worden gebruikt met opnieuw een aantal voorbeelden. De focus ligt hier op inzicht geven in de achterliggende werking, eerder dan concrete programmeerervaring op te doen.  Tot slot worden AI frameworks (TensorFlow, Pytorch, Keras, Spark, CNTK, …) op dezelfde manier toegelicht. De AI Business architect moet in staat zijn voor een bedrijf een goede inschatting te maken van de technologische haalbaarheid. Hij is eerder de ‘architect’ of adviseur in de technologische hulpmiddelen die nodig zijn om de bedrijfscase concreet te implementeren.

kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!