Boost voor starters

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Boost voor starters

Ben jij pas afgestudeerd? Nog maar pas begonnen op je nieuwe job? Heb je net een opleiding afgerond en ben je op zoek naar je eerste job? Wij stomen je klaar voor een sterke start.

Deelname is volledig gratis voor inschrijvingen tot 28 augustus, schrijf je dus snel in en negeer onze factuur!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

Starten op de arbeidsmarkt is niet voor elke pas afgestudeerde gemakkelijk. Hoe weet je of je aan het juiste loon start in een overspannen arbeidsmarkt? Hoe integreer je soepel in een team? Wat doe je wel en wat beter niet? Begin je vol zelfvertrouwen en neem je de leiding of blijf je meer op de achtergrond? En hoe reageer je als er meningsverschillen zijn in je team of met je leidinggevende. In deze opleiding van 4 modules helpen we je om al die vragen en meer te beantwoorden. 

In de online cursus bieden we je al het nodige aan om vlot van start te gaan in je nieuwe job. Doorheen 4 modules loodsen we je door loononderhandelingen en je CV, betrouwbaarheid en zelfmanagement, communicatie en assertiviteit, conflicthantering en teamwork. Je doorloopt de opleiding zelfstandig waar en wanneer het voor jou past. We voorzien uiteraard wel de nodige begeleiding en contactmomenten.

 

Voor wie

Pas afgestudeerden die van aanpakken willen weten.

Programma

De opleiding is volledig online. Na een korte (online) introductie met het wat en hoe van de opleiding ga je op jouw eigen tempo aan de slag met 4 online modules gehost door de trainer Nathalie Claes en met begeleiding van Brent Philipsen. 

Online module 1: hoe val ik op tussen alle sollicitanten? Wat ben ik waard op de arbeidsmarkt, hoe hoog moet mijn loon zijn? Na het volgen van dit gedeelte kan je aan de hand van tools die je krijgt aangereikt een cv maken waarmee je direct opvalt en een correct loon onderhandelen dat past bij jouw talenten en competenties.

Online module 2: na het volgen van deze module weet je hoe je professioneel overkomt en kan je je eigen kwaliteiten en werkpunten benoemen. We gaan na hoe jouw kwaliteiten je verder kunnen helpen in een job, maar ook welke gevaren deze voor jou inhouden. Door hier op in te spelen, krijg jij een beter zicht in de mogelijke valkuilen bij een nieuwe job en sta je sterker in je schoenen.  

Online module 3: het geheim van communicatie is nog altijd niet gevonden. De meeste organisaties worstelen met het vraagstuk van communicatie. Als nieuweling is dat zeker niet gemakkelijk. Na het volgen van dit gedeelte kan je als nieuwkomer op een professionele manier communiceren op jouw nieuwe werkplek en kan je op een correcte manier assertief reageren op jouw nieuwe leidinggevende en/of je teamleden. 

Online module 4: in een team hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Sterker nog, verschillende meningen versterken een team. Maar hoe doe je dat omgaan met conflicten en meningsverschillen? Na het volgen van dit gedeelte kan je met de hulp van tips en tools op een correcte manier met conflicten omgaan binnen een organisatie. 

Ten slotte presenteer je jouw actiepunten en inzichten aan je medestudenten en/of begeleiders.

In dit traject word je begeleid door:

Nathalie Claes en Brent Philipsen. Nathalie is een zelfstandig loopbaancoach en expert op het gebied van loopbaanontwikkeling. Ze is een gedreven ondernemer met een passie voor het coachen van mensen. Haar no-nonsense aanpak en pragmatische manier van werken zetten jou zeker aan tot concrete acties. Brent is doctor in de onderwijswetenschappen en een expert op het gebied van professionele ontwikkeling. 

 

 

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.