Fundamenten van projectmanagement

€ 635.25 incl. btw
€ 525.00 excl. btw

Fundamenten van projectmanagement

Zet jij je eerste stappen in projectmanagement en wil je dat elke opdracht succesvol wordt afgerond? Dan is deze opleiding op jouw lijf geschreven!

€ 635.25 incl. btw
€ 525.00 excl. btw

Over deze opleiding

Deze kortlopende opleiding zal zorgen voor een solide basis om op professionele manier een project te managen.

Het zal je helpen om je talenten beter te benutten en maakt het mogelijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan in je professionele loopbaan.

In deze 5 avond sessies worden onderstaande onderwerpen uitgebreid besproken aan de hand van theorie, toonbeelden en praktijkgerichte voorbeelden. 

Voor wie

Startende projectmanagers, projectmanagers, planners, ondernemers

Programma

Sessie 1: Kennismaking projectmanagement 
Projectmanagement is een discipline die gericht is op het plannen, organiseren, beheren en uitvoeren van projecten. Een project is een tijdelijke inspanning met een specifiek doel, zoals het creëren van een nieuw product, het implementeren van een systeem, het organiseren van een evenement, enzovoort. 
Projectmanagement methodologieën zoals Agile en Waterfall bieden gestructureerde benaderingen voor projectmanagement, elk met zijn eigen principes en processen. Het kiezen van de juiste methodologie hangt af van het type project en de specifieke behoeften van de organisatie.

Sessie 2: Controle over je projectenVoer controle uit op verschillende versies van het project. Leer definities kennen die tijdens een project naar boven komen. Hierbij is belangrijk om de business case, organisatie, risico’s van het bedrijf te kennen. Om de kwaliteit van een project te garanderen wordt de MoSCoW-methode, requirement traceability matrix en toleranties toegepast.

Sessie 3: Projectbegrippen
In een project zijn veel processen, dus ook veel veranderingen. Hiervoor is het belangrijk om de veranderingsprocessen, workaround en issues van een project te kennen.
Om dit in goede banen te laden worden er verschillende planningstechnieken uitgelegd en dit aan de hand van MS projects.
Een project kost geld, en dat geld moet gebudgetteerd worden. Tijdens de sessie wordt het verschil tussen budgetten en Capex en Opex uitgelegd.

Sessie 4: Start van een project
Het is belangrijk om te weten hoe een project van start moet gaan. Maak kennis met een eerste initiatie van het project en ga met het projectboard aan de slag om te starten. Elke fase die hierbij aanbod komt, moet met de geleerde technieken gecontroleerd worden.

Sessie 5: Processen van een lopend project
Leer hoe een project opgeleverd wordt en of dit tot een GO of NO GO leidt. Hierna volgt de afsluiting van een project.
Tijdens deze fases is het van belang om een goede communicatie aan te houden. Maak een analyse op van de stakeholder om te achterhalen hoe zij het project hebben meegemaakt.
De cursus bevat het gebruik van project terminologie/definities, sjablonen, processen en praktijkvoorbeelden.

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

kmo-portefeuille

Thema: Personeelsmanagement - arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

  • MO* € 420.00
  • KO** € 367.50

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.