Inleiding tot Digital Twin technologie

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Inleiding tot Digital Twin technologie

Digital Twins zijn digitale kopieën van producten, industriële systemen, gebouwen of zelfs van levende wezens. Door het gestructureerd samenbrengen van sensorgegevens, wiskundige modellen en slimme visualisaties, kan je met een Digital Twin de werking deze systemen helder inzichtelijk maken, en zo de werking optimaliseren. Zo kan je veel sneller inspelen op hoe je product zich gedraagt in een complexe fysieke wereld. Bedrijven gebruiken vandaag Digital Twins om klantentevredenheid te verhogen en om hun operationele kosten te drukken, en zijn om die reden niet meer uit een bedrijf dat digitalisering serieus neemt, weg te denken.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
IT & Digital transformation
Leervorm
Campusleren

Welkom

Voor veel ondernemingen zijn technologieën zoals Artificial Intelligence en Internet-of-Things ondertussen een essentieel onderdeel geworden van hun strategie rond digitale transformatie. Maar met enkel veel (sensor)data en complexe AI algoritmes, heb je nog niet altijd de inzichten om concrete problemen van klanten op te lossen, of om direct te begrijpen waarom een industrieel toestel niet naar het ontwerp functioneert. Door de data op een gestructureerde manier samen te brengen en hierop wiskundige of fysische modellen los te laten, kan je de werking van een toestel digitaal volledig nabootsen. Dit laat toe om alle betrokken in het ontwerp en uitbaten van toestellen of producten, steeds de voor hen relevante informatie ter beschikking te stellen én zelfs digitaal te experimenteren en ”wat als” vragen te beantwoorden. Zo een volledige digitale kopie noemen we een Digital Twin, en biedt talrijke voordelen voor bedrijven die producten en diensten op de markt brengen.

In deze opleiding starten we van de basis, om je toe te lichten wat een Digital Twin juist betekent en welke voordelen er zijn voor bedrijven. We gaan uitvoerig in op de uitdagingen en alle keuzes die je moet maken wanneer je een Digital Twin wil bouwen. Tenslotte bekijken we hoe je er praktisch mee aan de slag gaat en wat de belangrijkste bouwstenen zijn voor een Digital Twin. 

Na het volgen van deze opleiding heb je een beter beeld van de voordelen van Digital Twins, wat de verschillende types Digital twins zijn, en hoe een project voor het zelf bouwen van een Digital Twin er uit ziet. Je zal beter begrijpen voor welke toepassingen Digital Twins geschikt zijn, en wat de aandachtspunten zijn. 

Docent Tim Jacobs werkt als Product Manager bij technologie bedrijf Cegeka, en heeft ondertussen meer dan 20 jaar praktische ervaring in projecten bij nationale en internationale klanten. Hij is verantwoordelijk voor de bouw van het Mobilize platform, de Digitale Twin voor slimme steden. Vanuit zijn praktijkervaring met het bouwen van een business case voor Digital Twins en het commercialiseren van de eerste mobiliteits-Digital Twin op basis van Artificiële Intelligentie, deelt Tim graag hoe je zelf in het bedrijfsleven aan de slag kan, en welke lessen hij geleerd heeft.

 

Doelgroep

Deze opleiding is gericht aan mensen met of zonder ICT achtergrond, maar met een gezonde interesse in technologie. 

Programma

 

Wat zijn Digital Twins?
o Een formele definitie & voorbeelden
o Een praktische definitie
o De geschiedenis van digital twins
o Moderne digital twins
Toepassingen van Digital Twins
o Waarom Twins?
o Een zoo van toepassingsgebieden
Waarom nu?
o Kost van technologie en bouwstenen
o Trends in connectiviteit
Bouwblokken voor Digital Twins
o Digitaal Model
o Data! Data! Data!
Een taxonomie voor Digitals
o Verschillende kijken op Twins
o Maturiteitsniveau’s voor Twin implementaties
Aan de slag met Digital Twins
o Ken je toepassing!
o PaaS or SaaS?
o Voorbeelden van PaaS platformen
o Het Azure Digital Twin framework

Trainers en docenten

Onze trainers en docenten zijn echte experten uit het werkveld. Zij staan klaar om ondernemende studenten, professionals en bedrijven te inspireren en verder te helpen. Met een sterk netwerk aan freelance trainers en docenten haalt PXL-NeXT de beste expertise in huis!

Lees meer
Trainers

kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Praktische Info

Sessies: 1 sessie van 3 uur

Prijs: 200 euro

Locatie: 1 avond in Corda

Data: donderdagavond: 22 december 2022

Meer info nodig?

Geen antwoord gevonden op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers!

Wim
Guldentops