Inspirerend leiderschap

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Inspirerend leiderschap

Tijd om te groeien in je rol als startende of ervaren leidinggevende? Schrijf je dan zeker in voor onze training : Inspirerend leiderschap

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
Bedrijfsvaardigheden
Leervorm
Campusleren

Over deze opleiding

Leidinggeven is nog nooit zo belangrijk geweest.

We willen onze medewerkers aan boord houden en anderzijds willen we een aantrekkelijke werkgever zijn. We hebben daar een grote invloed op en bepalen mede de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Wat zeggen en doen we wel of helemaal niet maakt het verschil. In deze 6 avondsessies leer je jezelf beter kennen, krijg je handgrepen om je team beter aan te sturen als motiveren en maak je een actieplan op die concreet leidt tot meer werkgeluk voor iedereen.

Leiden met je hoofd of rationeel als manager IQ, Leiden met je hart of het inzetten van je EQ en Leiden met je handen of het vertalen in een operationeel actieplan.

Voor wie

Startende leidinggevenden, ondernemers, managers, verantwoordelijken,...

Programma

Sessie 1: Wie ben ik?

Zelfkennis, aandacht en reflectie is essentieel voor jou als leidinggevende omdat het je vermogen verbetert om effectief te reageren op situaties. Je weet en je ontdekt wat je team en je medewerkers nodig hebben in een bepaalde situatie, en je weet wat jij moet doen om effectief te reageren.

Sessie 2: Wat is mijn strategie om mijn objectieven te behalen?

Het belang van strategie is voor organisaties duidelijk. Het geeft richting aan een organisatie, zorgt dat er heldere kaders zijn voor het maken van keuzes en helpt in het bepalen van de succes factoren voor groei. Na een duidelijke missie en visie heb je een strategie nodig om je plannen waar te maken. Hoe ga je de objectieven die je vooropstelt vertalen in concrete doelen, met een duidelijke strategie en een opvolgmeetmethode? Het omvat dan ook de kritische succesfactoren en actieplannen.

Sessie 3: Heldere opdrachten geven en opvolgen - aansturen

Communicatie is en blijft het moeilijkste en het meest belangrijke om een team aan te sturen. Deze sessie biedt een kans om beter te leiden en verbindend te communiceren wat tot meer resultaat zal leiden. Tevens geef je dagelijks tientallen instructies aan je mensen. Als zij je onvoldoende begrijpen, leidt dat tot frustratie en tijdverlies. Als leidinggevende dien je een veilige cultuur te kweken waar medewerkers open kunnen zijn, hun mening mogen uiten en elkaar ondersteunen. Je dient hun te waarderen en te erkennen voor hetgeen ze goed doen om zo de motivatie te verhogen. Feedback is immers een onmisbare brandstof voor de motivatie van je medewerkers.

Sessie 4: Teamdynamiek & change management

Een positieve, hulpvaardige en inspirerende cultuur zorgt voor meer werkgeluk en hogere prestaties. Binnen teams nemen mensen vaak een bepaalde rol met bijhorende gedragsuitingen aan. Teamdynamiek is het effect dat dit gedrag heeft op andere teamleden. Iedere persoon in het team heeft zijn eigen perspectieven, doelen, behoeftes,… die het gedrag van anderen beïnvloeden.

Sessie 5: Een hoog Performant en gelukkig team

Hoe performant en gelukkig is je team en wat kan jij eraan doen? Hoe coach je je mensen zodat ze meer zelfsturend worden en betrokken zijn. Je wilt immers dat ze proactief werken en eigenaarschap nemen van hun taken. Jij bent hun ticket naar persoonlijke en professionele groei.

Sessie 6: Breng je learnings in de praktijk

De laatste sessie heeft als doel dat iedereen zijn plan/learnings gaat delen aan de groep. Hij/zij krijgt dan constructieve feedback om hem/haar naar het volgende niveau te begeleiden. Het in de praktijk brengen van de theorie is een grote meerwaarde van de opleiding gepaard gaande met constructieve feedback.

kmo-portefeuille

Thema: Personeelsmanagement - arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Koffie, frisdrank & broodjes worden voorzien.

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.