Projectmanagement Basics

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Projectmanagement Basics

Klantenprojecten, innovatieprojecten, investeringsprojecten, engineeringprojecten, onderzoeksprojecten, bouwprojecten, culturele projecten, maatschappelijke projecten, invoering van een kwaliteitssysteem, reorganisatie, … Niet alleen grote bedrijven, maar ook kmo's en social profit organisaties krijgen steeds vaker te maken met projecten. 

Hoe verschillend deze projecten ook zijn, ze hebben allemaal te maken met het introduceren van iets nieuws, het doorvoeren van een verandering in een bepaalde omgeving en voor alle projecten geldt dat ze binnen tijd, budget en scope moeten opgeleverd worden. 

Met de opleiding Basics zet u de eerste stappen binnen Projectmanagement. Zin in meer? Volg dan het postgraduaat Projectmanagement.  

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Over deze opleiding

Voor wie

De opleiding richt zich tot mensen die in hun professioneel leven verantwoordelijkheid nemen in projecten en die zich willen bekwamen tot projectmanager, ongeacht de sector waarin de projecten uitgevoerd worden. 

Projectmanagement is een basiscompetentie die meer en meer wordt gezocht in alle bedrijven en organisaties, zowel in de publieke als in de privésector, en het verwerven van deze competentie is een pluspunt bij het zoeken naar nieuwe uitdagingen. 

Programma

Je leert de basisprincipes van projectmanagement volgens de twee grote stromingen. Een 'klassieke' benadering volgens de 5-3-10-methode (5 stappen, 3 componenten, 10 parameters) en een 'agile' methode met scrum-technieken. 
Deze opleiding geeft je de nodige basisvaardigheden om een project te managen, ongeacht de projectmethode die gebruikt wordt. 
Je kan: 

  • een project opdelen in fasen
  • een project initiëren, plannen, opvolgen en afsluiten; 
  • een projectdossier samenstellen
  • een beperkt meetsysteem opstellen en data verzamelen om na te gaan of de projectdoelstellingen bereikt worden. 

In het eerste deel worden de basisaspecten van projectmanagement behandeld.

Daarna maak je kennis met de meest voorkomende Agile methodologieën en gaan we dieper in op SCRUM. Aan de hand van het SCRUM Framework doorlopen we alle stages van SCRUM.  

De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdag en ook eenmaal op vrijdagavond. De lessen worden verzorgd door experts uit het werkveld en spelen in op de eigen ervaring van de deelnemers. 

kmo-portefeuille

Thema: Bedrijfsstrategie - Ondernemingsplan

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. 

Andere besparingen

Bespaar elk jaar tot 125 euro bij PXL-NeXT. Meer informatie over opleidingscheques.

Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Alles over het Vlaams opleidingsverlof.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Alle houders van een graduaats-, bachelor- of masterdiploma met enkele jaren werkervaring zijn rechtstreeks toegelaten tot de opleiding.  

Ik wil meer weten

Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.